Kunst maken met kinderen en jongeren is inspirerend. Al langere tijd geeft Jonaske uitvoering aan kunsteducatieprojecten in zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs, op school en in haar eigen atelier.

uit 2006 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Muurschildering school

Muurschildering school

2018

Maken van een muurschilderijng op de buitenmuur van een school in Kumroj/Chitwan Nepal. Als een reminder voor de kinderen om met het Brush At School project mee te doen: dagelijks samen handen wassen en tanden poetsen. Bijgaande foto is één van de vier schilderingen. Voor meer informatie hierover lees hier meer

muurschildering school Nepal

muurschildering school Nepal

2016

Een muurschildering in het Community Health Center in Bachhauli/Chitwan Nepal. Dit project stond in het teken van het vergroten van de bewustwording bij kinderen hoe belangrijk het is om dagelijks je tanden te poetsen en regelmatig je handen met zeep te wassen. Het project is uitgevoerd op 12 scholen. Samen met de vier winnaars heeft Jonaske de muurschildering aangebracht op de muur in de wachtruimte van het centrum. lees meer

Urban schilderproject

Urban schilderproject

2009

Urban! Een workshop met jongeren van RSG Groevenbeek Harderwijk en de Levant Zeewolde. Urban! Als inspiratie en uitdaging om in het groot te schilderen.

kunstroute VMBO-LWOO

kunstroute VMBO-LWOO

2009

Een vaartocht op een Botter over de Randmeren bij Harderwijk heeft leerlingen van het VMBO-LWOO geínspireerd tot het maken van schilderijen. De foto laat een deel van de verzameling zien.

verbinding tussen 1900 en nu

verbinding tussen 1900 en nu

2008

Een muur met vier persoonlijke schilderijen. Patroon van behang als inspiratie en verbinding tussen 1900 en nu. Gemaakt door leerlingen van CC Groevenbeek.

groepsportret

groepsportret

2008

Portret in vier delen. Gemaakt door leerlingen van het Christelijk College Nassau Veluwe te Harderwijk. De workshop schilderen werd door Jonaske gegeven als inspiratie voor het vak CKV.

cultureshock 2007

cultureshock 2007

2007

Jongeren (VWO/HAVO/VMBO 3)schilderen hun kijk op de Vischpoort te Harderwijk. workshops in het atelier van Jonaske in september 2007. Gedurende de maand november zijn alle 40 werken te bezichtigen in het gebouw van CultuurPuntUit te Harderwijk.

respect@school

respect@school

2007

In het project respect@school begeleid ik leerlingen in het maken van een ontwerp voor de centrale ruimte van de school. De uitdaging is te bedenken hoe de centrale ruimte het thema 'respect' kan uitdagen of stimuleren. De foto toont detail van één van de ontwerpen van leerlingen van Basisschool Van Heemstra in Hattem.

drie trotse dames

drie trotse dames

2006

Idols; een project van Plan Nederland. Een monument voor jongeren op de afvalberg in Indonesië, ontworpen en uitgevoerd samen met de kinderen van de groepen 5 t/m 8 van Basisschool de Cantharel te Ermelo.

een andere kijk op de Vischpoort

een andere kijk op de Vischpoort

2006

'Culture Shock' 2006. Leerlingen van het VMBO hebben na een bezoek aan het Stadsmuseum te Harderwijk in het atelier van Jonaske hun eigen visie op de beroemde Vischpoort geschilderd. De schilderijen van de leerlingen zijn geëxposeerd in het Stadmuseum.