Wil jij je creativiteit een boost geven of heb je zin om een levensthema op verschillende beeldende manieren te onderzoeken? Of heb je gewoon zin om je een dag onder te dompelen in een fijn atelier?

Mijn inspiratieworkshops kennen altijd een thema en zijn altijd weer verrassend. Door te starten met verfrissende schrijfopdrachten bijvoorbeeld, ervaar je dat je gaat focussen op het onderwerp op een andere manier dan je gewend bent.

Naar aanleiding van het Troost boek voor lichaam en ziel, van Anselm Grün, heb ik voor het resterende deel van het jaar 2019 een reeks van acht inspiratieworkshops ontwikkeld. In acht workshops worden acht persoonlijke vertroostingen als thema centraal gesteld.

Het eenvoudige gegeven dat ons allemaal wel eens iets dwarszit, of dat we ons soms niet goed voelen omdat we in het dagelijks leven te maken hebben met conflicten en problemen, groot of klein, dat kennen we allemaal. De zoektocht naar de troost, de persoonlijke vertroostingen, gaat een stapje dieper dan deze constateringen. Daarin gaat het om hoe we een geslaagd, evenwichtig en fijn leven kunnen hebben ook als we wat tegenslagen ondervinden. In mijn inspiratieworkshops zoek ik daarbij altijd naar de lichte kanten van het bestaan zonder de donkerte te negeren. Er is namelijk geen donker zonder licht en vice versa.

De thema’s volgen elkaar op maar ze kunnen afzonderlijk gevolgd worden. De reeks kan ook in zijn geheel gevolgd worden waarbij je steeds de keuze hebt uit twee verschillende dagen waarin hetzelfde thema aan de orde is. Dat biedt je ook de mogelijkheid om twee dagen aan één thema te werken.

In een inspiratieworkshop worden je verschillende manieren aangereikt door mij (en regelmatig ook door je medecursisten) zodat je jouw levensthema's op verschillende manieren kunt onderzoeken; in korte meditaties, schrijvend en verbeeldend. Ik werk erg graag met collages. Het daagt je op een natuurlijke wijze creatief uit en maakt het mogelijk om buiten de kaders en vooral je eigen grenzen nieuwe gebieden te verkennen.

Het maken van een collage is ook een middel om gedachten en gevoelens een plek te geven. Dat kan zowel letterlijk als figuurlijk zijn. Van jouw reis door het thema gedurende de workshop maak je aan het einde van de dag je eigen boekje. Hoe dat precies in zijn werk gaat leer je tijdens de workshop. Het is een persoonlijk creatief kleinood waarmee je naar huis gaat.

Als je wil kennismaken met mijn werkwijze, en de beproefde methode The Artist's Way van Julia Cameron, dan zijn deze workshops ook uitermate geschikt. Mocht dat voor jou gelden geef dat dan even aan dan kan ik hier speciaal ook aandacht aan schenken.

Acht persoonlijke vertroostingen als thema's voor de inspiratieworkshops.

 1. Gesprek:   zaterdag 1 juni 2019
 2. Wandelen:   zondag 2 juni 2019
 3. Wandelen:   zaterdag 29 juni 2019
 4. Muziek:   zondag 30 juni 2019
 5. Muziek:   zaterdag 27 juli 2019
 6. Spelen:   zondag 28 juli 2019
 7. Spelen:   zaterdag 24 augustus 2019
 8. Lezen:   zondag 25 augustus 2019
 9. Lezen:   zaterdag 21 september 2019
 10. Herinnering:   zondag 22 september 2019
 11. Herinnering:   zaterdag 19 oktober 2019
 12. Thuis-zijn:   zondag 20 oktober 2019
 13. Thuis-zijn:   zaterdag 16 november 2019
 14. Stilte:   zondag 17 november 2019
 15. Stilte:   zaterdag 14 december 2019
 16. Gesprek:   zondag 15 december 2019

 


Tijd: 11.00 - 17.00 uur
Locatie: Deurnehof  2, 5043 GT Tilburg

 

Aantal deelnemers: zes personen per workshop

 

Kosten:

* € 75,- per workshopdag incl. BTW

* Boek je twee workshopdagen tegelijkertijd dan betaal je € 140,- incl. BTW

* Wil je alle acht thema’s onderzoeken en dus aan acht workshops meedoen? Dan betaal je een bedrag van € 528,- incl. BTW

Inbegrepen in de kosten zijn de benodigde materialen, koffie, thee en iets lekkers en een lichte lunch.

Wil je je aanmelden? Dat kan door een e-mail te versturen met daarin jouw keuze voor het aantal workshops en de thema's en data. jonaske@jonaske.nl

Ik zie je graag!

Jonaske