In memoriam: Karina van Vught van Zijdelings. Helaas is karina kortgeleden onverwacht overleden.

Dat betekent dat Zijdelings op is gehouden te bestaan en dat ik daar dus ook geen workshops meer kan geven.

 

Zijdelings, centrum voor Surface Design:
Textiel, Mixed Media & Encaustic 

 In 2021 ben ik als gastdocent gestart met het geven van workshops bij Zijdelings te Tilburg.

AGENDA 2022

  • 8 en 9 juli 2022: workshop oude fotografische technieken > inschrijving gesloten

Voor meer informatie over deze workshops en aanmelden ga naar website Zijdelings

Oude fotografische technieken

Cyanotype, Anthotype en Solarfast 2-daagse workshop o.l.v. Jonaske de Ruiter

Maak kennis met deze drie manieren om een afbeelding over te brengen. En daar hebben we geen donkere kamer voor nodig, nee, dat kan met behulp van UV licht, de zon. Of als deze ontbreekt dan gebruiken we gezichtsbruiners.

Al heel vroeg hebben mensen ontdekt dat het mogelijk is om iets fotosynthetisch te maken zodat er een afdruk mee gemaakt kon worden. De cyanotypie is al een heel oude techniek en kenmerkt zich door de helder blauwe, Pruisisch blauwe, kleur en uitstraling.

Voor meer informatie over deze tweedaagse en aanmelden ga naar website zijdelings

 

OVER ZIJDELINGS

Sinds 1986 wordt Zijdelings gerund door Karina van Vught. Het beschilderen van zijde, het geven van cursussen en de verkoop van zijde en verf vormden de basis van het atelier. Op dit moment ligt de nadruk op het bewerken van textiel in het algemeen, van zowel natuurlijke als synthetische stoffen. Het zelf schilderen en lesgeven is niet meer van toepassing. In plaats daarvan is het opzetten en organiseren van workshops en cursussen gekomen plus de verkoop van daaraan gerelateerde materialen.

WORKSHOPS
Elk seizoen worden er wisselende workshops gegeven door vakdocenten uit binnen-, en buitenland. Daarbij komen diverse technieken aan bod voor verschillende disciplines. Deze lessen worden gegeven in eigen atelier. De laatste jaren worden er ook diverse Encaustic workshops georganiseerd (waarbij gewerkt wordt op papier, hout en encaustiflex (textiel)

MEER INFORMATIE
Website Zijdelings

webwinkel Zijdelings