Maak tijd voor je dromen en zorg voor meer inspiratie in het leven van alledag.

UPDATE augustus 2021

Trainingen The Artist Way worden komend najaar weer gestart. Data worden binnenkort bekend gemaakt. Een online training kan wel geboekt worden.

Weet jij nog waar jij blij van wordt? En, hoe maak jij tijd voor jouw dromen? Hoe zorg jij voor meer inspiratie in het leven van alledag of op je werk? Heb jij altijd al dat boek willen schrijven of je eigen bedrijf willen starten? Dit zijn herkenbare levensvragen voor veel mensen. The Artist’s Way heeft wereldwijd al miljoenen mensen geïnspireerd tot het gaan uitvoeren van hun plannen, van hun dromen.

In 2020 heb ik de methodiek van The Artist's Way gecombineerd met het gedachtegod van de Creatiespiraal van Marinus Knoope. Hiermee weet ik een eigentijds product neer te zetten waar nog meer mensen zich in kunnen vinden.

 In deze training leer je hoe je tijd maakt voor jou en hoe je voor meer inspiratie zorgt. Ervaar in korte tijd hoe je je creativiteit -weer- vorm kunt geven in je leven. Leer hoe je je dromen vertaalt naar concrete stappen. De methodiek van The Artist's Way/ Creatiespiraal is voor iedereen, je hoeft zeker geen kunstenaar of kunstenaarsambities te hebben om profijt te ervaren of deel te nemen. 

De ervaring leert mij dat een training in de vorm van thuis individueel aan de slag zijn en vier gezamenlijke creatieve ervaringsdagen in mijn atelier erg goed werkt.

INDIVIDUELE en GROEPSTRAJECTEN THE ARTIST'S WAY zijn weer mogelijk

In twaalf weken besteed je aandacht aan het oplossen van de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan. Zo geef je jouw creativiteit -weer- vorm in je leven. De opbouw van de methode heeft iets van magie in zich. De onderwerpen sluiten naadloos op elkaar aan en er ontstaat een natuurlijk proces. Soms lijkt het zo vanzelfsprekend. Soms ook lijkt het alsof er niets gebeurt, soms even. Kleine en grote veranderingen, ze zorgen er samen voor dat je een transformatie ondergaat.

In het individuele (of duo) traject krijg je opdrachten die toegesneden zijn op jou. Zo onderzoek je nieuwe onderwerpen door het doen van verschillende schrijf- en beeldendeopdrachten. Ik volg de systematiek van The Artist's Way en de Creatiespiraal en geef daar tegelijkertijd een eigentijdse en eigenzinnige draai aan. Dit individuele (duo)traject is een traject op maat en kan naar wens aangepast worden.

Kosten training: € 450,-

 

Wat krijg je hiervoor?

 • Elf weken wekelijks een uur beeldbellen met Jonaske waarin je begeleid wordt in je proces. 
 • Je ontvangt per post een inspirerend cadeautje bij aanvang van de training.
 • Een wekelijkse mail met ondermeer informatie over het onderwerp van de volgende week (lesmateriaal).
 • Een wekelijkse inspiratiemail met verrassende inzichten en opdrachten, volledig toegesneden op jouw proces, vragen, hobbels en onderwerpen.
 • Een afsluitende creatieve ontmoeting (drie uur) in week 12 in mijn atelier.
 • Je maakt kennis met diverse collage- en mixed media technieken.
 • Deskundige begeleiding en NLP, schrijf- en mindfulness oefeningen.
 • Aan het einde van de training heb je je eigen kunstenaarsboek gemaakt met daarin een creatieve weerslag van jouw proces.

Gun jij jezelf een bijzonder en creatief avontuur? Schrijf je in of stuur mij je vragen voor meer informatie via deze link mail 

 

GROEPS TRAJECTen THE ARTIST'S WAY - starten weer in het najaar van 2021

In vier bijeenkomsten, gecombineerd met zelf thuis aan de slag gaan, besteed je aandacht aan het oplossen van de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan. Gestimuleerd door het werken in een kleine groep geef je jouw creativiteit -weer- vorm in je leven. De opbouw van de methode heeft iets van magie in zich. De onderwerpen sluiten naadloos op elkaar aan en er ontstaat een natuurlijk proces. Soms lijkt het zo vanzelfsprekend. Soms ook lijkt het alsof er niets gebeurt, soms even. Kleine en grote veranderingen, ze zorgen er samen voor dat je een transformatie ondergaat.

In de vier bijeenkomsten worden ervaringen gedeeld, onderzoek je nieuwe onderwerpen door het doen van verschillende schrijf- en beeldendeopdrachten. Ik volg de systematiek van The Artist's Way en de Creatiespiraal en geef daar tegelijkertijd een eigentijdse en eigenzinnige draai aan.

Data The Artist’s Way (4 maandelijkse bijeenkomsten)

~ Voorjaar I 2021 op de zaterdagen: worden gepland als weer mogelijk

Kosten training: € 450,-

Let op! In verband met veranderingen in de BTW wetgeving per 1 januari 2020 ben ik vrijgesteld van BTW.

Wat krijg je hiervoor?

 • Vier maandelijkse bijeenkomsten van 11.00 – 17.00 uur in het atelier van Jonaske in Tilburg.
 • Een inspirerend cadeautje bij aanvang van de training.
 • Je maakt kennis met diverse collage- en mixed media technieken.
 • Deskundige begeleiding en NLP, schrijf- en mindfulness oefeningen.
 • Aan het einde van de training heb je je eigen kunstenaarsboek gemaakt met daarin een creatieve weerslag van jouw proces.
 • Gebruik van benodigde materialen tijdens de trainingsdagen in het atelier.
 • Een wekelijkse mail met ondermeer informatie over het onderwerp van de nieuwe week en een wekelijkse inspiratiemail met verrassende inzichten en opdrachten.
 • Tijdens de training is er gratis koffie/thee en wordt een lichte vegetarische lunch aangeboden.
 • In verband met de persoonlijke aandacht die ik geef en de richtlijnen van het RIVM inzake de Covid 19 kunnen maximaal drie (3) personen deelnemen. Mocht het zo zijn dat de regels verruimen dan is het maximum vijf (5) personen.
 • Indien nodig kan er in overleg met alle deelnmers altijd met een datum geschoven worden.

 

Ga jij mee op een creatief avontuur? Schrijf je in of stuur mij je vragen voor meer informatie via deze link mail 

 

Waarom kiezen voor een training The Artist's Way bij mij, Jonaske?

Ik heb veel ervaring in het begeleiden van een grote diversiteit aan mensen. Dat ik daarin ook nog eens creatief ben in het bedenken van allerlei manieren om de ander te helpen uit de zijn of haar eigen comfortzone te stappen is iets wat ik altijd weer terugkrijg van mijn cursisten. "Je kunt anderen de ruimte geven maar ook bijsturen en je deelde daarbij ook nog je eigen struggles. Het bleef aangenaam en veilig voelen, dat doe je knap." aldus een reactie van één van mijn cursisten.

Van origine ben ik orthopedagoge, ik heb een zaterdagkunstacademie afgerond en werk inmiddels al vele jaren als beeldend kunstenares, ik ben NLP master, heb diverse trainingen gedaan op het gebied van de mindfulness en ontwikkel mij gestaag op het terrein van de fotografie. Sinds jaren heb ik ook de muziek weer opgepakt en ben ik weer gaan spelen. Julia Cameron, de grondlegster van The Artist's Way, heb ik in 2019 live aan het werk mogen zien en dat heeft mij geïnspireerd tot het verder ontwikkelen van mijn trainingen. 

En over het verwezenlijken van dromen! Begin 2020 heb ik een cursus stembevrijding gevolgd èn een inspirerende schrijftraining.

Mijn dagelijkse wandelingen in het bos zijn me dierbaar en houden mijn hoofd opgeruimd. Ik ben wars van zoete plaatjes en hou van de uitspraak: Doe eens gek! Ik ben creatief, enthousiast en inspireer graag. Last but not least ... mijn vegetarische lunchsoepen zijn niet te versmaden!

Weet je welkom!

Overtuigd? Schrijf je in of stuur mij je vragen voor meer informatie via deze link mail 

 

De training start met minimaal twee personen en maximaal drie. Bij overintekening is het mogelijk om, bij voldoende aanmeldingen, te starten met een extra groep. Uiteraard zullen hiervoor dan andere data gepland worden.

Meer informatie: Wat is the ARTIST’S WAY

THE ARTIST’S WAY gaat ervan uit dat je goed bent zoals je bent en dat je zelf in staat bent om je inspiratiebron weer te vinden. THE ARTIST’S WAY is nadrukkelijk geen therapie. Mijn eigen ervaringen met The Artist’s Way en mijn visie op de ontwikkeling van mensen in het algemeen en creativiteit in het bijzonder, heb ik gebundeld tot een boeiende training van vier of twaalf bijeenkomsten. Mijn ervaring als gecertificeerd NLP master zet ik hier uiteraard ook bij in. Leren doe je sneller als je een goed gevoel hebt, je intuïtie kun je nog beter volgen als je de juiste beslissingsstrategie kent en door het omdraaien van nare gevoelens sta je meer open staan voor nieuwe ervaringen.

THE ARTIST’S WAY is een boek geschreven door Julia Cameron, en door het werken met dit boek geef je vorm aan je creativiteit. Het is een methode voor persoonlijke ontwikkeling. Maar, net als vele zelfhulp-boeken, dit is vaak erg moeilijk om in je eentje te doen. En veel mensen stranden daardoor in de goede bedoelingen. Dat is jammer. Maar, daarom bied ik de training THE ARTIST’S WAY aan.

Voor wie?

Deze training staat open voor iedereen die met het boek wil gaan werken en deze reis wil gaan doen; je dromen realiseren! Je hoeft dus helemaal geen schilder of fotograaf te zijn omdat ik dat ben! Misschien vind je tuinieren, naaien, koken, managementproblemen oplossen of je huis mooi inrichten leuk. Creativiteit kan van alles zijn en kent veel diverse uitingsvormen. Veel mensen hebben een zacht fluisterend stemmetje dat hen vertelt dat ze hun dromen veronachtzamen. Door te starten met THE ARTIST’S WAY leer je te luisteren naar deze stem.

Deze training is ook uitermate geschikt om in te zetten als teamtraining in je bedrijf. Vastgelopen in vastgeroeste structuren? Zoeken naar mogelijkheden om de creativiteit -weer- te kunnen inzetten in het werk?  Heb je als manager het gevoel dat er meer uit je team te halen is dan nu het geval is? Als team een training THE ARTIST’S WAY gaan doen kan een groot vliegwieleffect teweeg brengen in een nieuwe en gewenste richting.

 

Meer informatie over de Inhoud training als je bij mij THE ARTIST’S WAY gaat volgen

Door THE ARTIST’s WAY met een kleine groep mensen samen te doen versterk je de kracht van de methode. Jonaske treedt op als facilitator. Daarnaast reist zij ook met de groep mee. De methodiek gaat uit van een cyclisch proces, laag na laag pel je af en versterk je de kracht van je creativiteit. Dit is een persoonlijk proces en zal bij een ieder anders verlopen. Wat wel duidelijk is geworden, door alle ervaringen wereldwijd, is dat er veranderingen in jou zullen gaan plaatsvinden.

Tijdens de bijeenkomsten worden de ervaringen van alle deelnemers besproken en belevenissen worden gedeeld. We zullen diverse opdrachten doen die variëren van schilderen, plakken, collages maken, schrijven, fotograferen tot het maken van een ervaring-boswandeling. Bij alles wat we doen staat het plezier in het proces voorop. Ik bied je inspiratie, verdieping en nadenkertjes. Het boek, The artist’s way van Julia Cameron, gebruiken we als leidraad. Omdat veranderingen niet altijd langzaam hoeven gaan bied ik ook drie eenvoudige NLP technieken aan die je kunt inzetten wanneer jij dat wil: je goed voelen, nare gevoelens omkeren en het nemen van goede beslissingen. Tenslotte gebruik ik ook mindfulness oefeningen met een creatieve twist.

Hoe gaan we op reis? In vier bijeenkomsten werken we aan de verschillende onderwerpen die in het gelijknamige boek worden beschreven, per hoofdstuk. Tussen de bijeenkomsten door lees en werk je zelf aan het volgende hoofdstuk. De inspiratiemail versterkt het proces, daagt je uit, stimuleert je om door te gaan en nodigt je uit om mild te zijn voor jezelf.

 1. Je basis, de veiligheid terugvinden
 2. Je identiteit terugvinden
 3. Een gevoel van macht en synchroniciteit terugvinden
 4. Een gevoel van integriteit en eerlijkheid terugvinden
 5. Je kans grijpen terugvinden
 6. Een gevoel van overvloed terugvinden
 7. Een gevoel van verbondenheid terugvinden
 8. Je kracht terugvinden
 9. Jouw compassie terugvinden
 10. Een gevoel van zelfbescherming terugvinden
 11. Een gevoel van zelfstandigheid en autonomie terugvinden
 12. Je vertrouwen terugvinden

 

ATELIER JONASKE

Deurnehof 2

5043 GT Tilburg

Aanmelden of behoefte aan meer informatie? Stuur mij een mail

Fijn om te weten .... Je kunt bij mijn atelier vrij parkeren voor de deur en Station Tilburg-de Reeshof is op loopafstand. En, Tilburg is dé hotspot van Nederland aan het worden ...