Door persoonlijke omstandigheden zijn er op korte termijn geen Cyanotype workshops meer gepland. Wel sta ik open voor individuele vragen, daarvoor kun je een mail sturen.

De zon geeft binnenkort weer voldoende UV om te belichten!  wil jij graag de techniek van de cyanotype leren? Kun je niet op de geplande data? Ik geef deze workshop ook op verzoek op andere data en op jouw locatie. Maak je wensen hierover kenbaar en stuur mij een bericht voor meer informatie.  via deze link

Maak kennis met deze prachtige oude fotografische techniek waarbij je onder invloed van UV licht pruisisch blauwe afdrukken maakt. Of verfris je basiskennis en leer verder door te werken; tonen van je cyanotype en gelaagd werken, wet cyanotype. Je leert werken met de lichtgevoelige emulsie, die je ook zelf gaat mengen. En je onderzoekt wat voor soort afdrukken bij jou passen. Dat kunnen afdrukken zijn van planten en bloemen zoals ooit Anna Atkins dat ook deed. Het kunnen ook afdrukken zijn met behulp van zelfgemaakte negatieven. En uiteraard kun je ook alle mogelijke combinaties gebruiken. Op vrijdag starten we met de basis van de cyanotype waarbij je zelf afdrukken leert maken. De zaterdag gebruiken we voor een verdieping van de techniek. Daarbij valt te denken aan het tonen van je afdrukken en het gelaagd werken.

We werken met kleine groepen van max vier personen in mijn atelier van 10.00-16.00 uur

Data: 19 en 20 mei 2023 en op verzoek in overleg

Locatie: Atelier Jonaske in Tilburg

Kosten: € 100,- per dag. Boek je meteen voor meerdere dagen dan betaal je voor twee dagen € 185,- 

Inclusief: koffie, thee en een vegetarische soep voor de lunch

Exclusief: materialen zoals papier en stof en de cyanotype emulsie.

De emulsie is bij mij te koop voor € 15,- daarmee kun je ca 40 prints op papier maken.

Meld je aan voor één of meerdere workshops door mij een mail te sturen via deze link

Na inschrijving ontvang je een bevestiging en meer informatie.