• Creatieve inspiratieworkshops aanbod 2019

  29 november 2018

  Geef je creativiteit een boost

  Inspiratieworkshops kennen altijd een thema en zijn altijd weer verrassend. Door te starten met verfrissende schrijfopdrachten ervaar je dat je gaat focussen op het onderwerp. Dat kan jouw eigen thema zijn. Door de werkwijze is het mogelijk dat je je eigen thema's op verschillende manieren gaat onderzoeken; schrijvend en verbeeldend. Ik werk daarom ook graag met collages. Het daagt je op een natuurlijke wijze creatief uit en maakt het mogelijk om buiten de kaders en vooral je eigen grenzen te verkennen.


  Als je wil kennismaken met mijn werkwijze en de beproefde methode The Artist's Way van Julia Cameron dan zijn deze workshops ook uitermate geschikt. Mocht dat voor jou gelden geef dat dan even aan dan kan ik hier speciaal ook aandacht aan schenken.

  Thema vasthouden: zaterdag 19 januari en/of vrijdag 25 januari

  Thema loslaten: zaterdag 09 februari en/of vrijdag 15 februari 2019
  Tijd: 11.00 - 17.00 uur
  Kosten: € 65,- per workshopdag.

  Boek je twee workshopdagen tegelijkertijd dan betaal je € 120,-
  Inbegrepen in de kosten zijn de benodigde materialen, koffie, thee en iets lekkers en een lichte lunch.

  Aanmelden kan door het sturen van een mail naar jonaske@jonaske.nl

  Lees meer >> | 0 Reacties | 24 keer bekeken

 • The Artist's Way training gedaan en wat nu? Op-fris-workshops TAW 2019

  29 november 2018

  Je hebt een Training The Artist's Way gevolgd, bij mij of bij iemand anders. En dan sta je er alleen voor. Hoe zorg je voor een duurzame focus, hoe blijf je stappen zetten op weg naar het realiseren van jouw plannen? Wellicht kom je opnieuw monsters tegen of misschien wel nieuwe monsters. Hoe kom jij in actie en hoe kun je dat proces versnellen en hoe kun je steun vragen bij de juiste mensen.

  Als je het hebt losgelaten dan ga je opnieuw dagelijks schrijven en wekelijks (vernieuwde) inspiratie opdoen tijdens een Artist Date. Tijdens de twee workshopdagen krijg je weer inspirerende en inzichtgevende opdrachten en we maken collages. Tussen de workshopdagen door ontvang je iedere week een inspiratiemail met diverse soorten opdrachten waardoor jouw inspiratie nog meer gewekt wordt en die je meer inzicht geven. 

  Data: zaterdagen 12 januari en 23 februari 2019

  Kosten training: € 175,- (excl. 21 % BTW)

  Wat krijg je hiervoor?

  • Twee creatieve en inspirerende bijeenkomsten van 11.00 – 17.00 uur in het atelier van Jonaske.
  • Een verrassend cadeautje bij aanvang van de training.
  • deskundige begeleiding en NLP en mindfulness oefeningen.
  • Aan het einde van de training heb je (opnieuw) je eigen kunstenaarsboek gemaakt met daarin een creatieve weerslag van jouw proces.
  • Gebruik van benodigde materialen tijdens de trainingsdagen in het atelier.
  • Zes wekelijkse inspiratiemails met verrassende inzichten en opdrachten.
  • Tijdens de training is er gratis koffie/thee en wordt een lichte lunch aangeboden.
  • In verband met de persoonlijke aandacht die ik geef tijdens deze training kunnen maximaal zes personen deelnemen.

  Ga jij opnieuw mee op een creatief avontuur? Schrijf je in of stuur mij je vragen voor meer informatie via deze link waardoor je mij mail stuurt over TAW.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 17 keer bekeken

 • Training The Artist's Way aanbod 2019

  29 november 2018

  Maak tijd voor je dromen en zorg voor meer inspiratie in het leven van alledag.

  Hoe maak jij tijd voor jouw dromen? Hoe zorg jij voor meer inspiratie in het leven van alledag of op je werk? Heb jij altijd al dat boek willen schrijven of je eigen bedrijf willen starten? The Artist’s Way heeft wereldwijd al miljoenen mensen geïnspireerd tot het gaan uitvoeren van hun plannen, van hun dromen. In deze training leer je hoe je tijd maakt, hoe je voor meer inspiratie zorgt. Ervaar in korte tijd hoe je je creativiteit -weer- vorm kunt geven in je leven. Leer hoe je je dromen vertaalt naar concrete stappen.

  De ervaring leert dat een training van vier maandelijkse bijeenkomsten erg goed werkt.

  The Artist’s Way in vier bijeenkomsten start op twee momenten in 2019:

  ~ Voorjaar 2019 start op zaterdag 11 mei

  ~ Najaar 2019 start op zaterdag 31 augustus 2019

  In vier bijeenkomsten, gecombineerd met zelf thuis aan de slag gaan, besteed je aandacht aan het oplossen van de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan. Gestimuleerd door het werken in een kleine groep geef je jouw creativiteit -weer- vorm in je leven. De opbouw van de methode heeft iets van magie in zich. De onderwerpen sluiten naadloos op elkaar aan en er ontstaat een natuurlijk proces. Soms lijkt het zo vanzelfsprekend. Soms ook lijkt het alsof er niets gebeurt, soms even. Kleine en grote veranderingen, ze zorgen er samen voor dat je een transformatie ondergaat.

  Data The Artist’s Way (4 maandelijkse bijeenkomsten) 2019

  TAW zomer 2019: Zaterdagen 11 mei, 8 juni, 6 juli en 3 augustus 

  TAW najaar 2019: zaterdagen 31 augustus, 28 september, 26 oktober en 23 november

  Kosten training: € 345,- (excl. 21 % BTW)

  Wat krijg je hiervoor?

  • Vier maandelijkse bijeenkomsten van 11.00 – 17.00 uur in het atelier van Jonaske.
  • Een inspirerend cadeautje bij aanvang van de training.
  • deskundige begeleiding en NLP en mindfulness oefeningen.
  • Aan het einde van de training heb je je eigen kunstenaarsboek gemaakt met daarin een creatieve weerslag van jouw proces.
  • Gebruik van benodigde materialen tijdens de trainingsdagen in het atelier.
  • Een wekelijkse mail met ondermeer informatie over het onderwerp van de nieuwe week en een wekelijkse inspiratiemail met verrassende inzichten en opdrachten.
  • Tijdens de training is er gratis koffie/thee en wordt een lichte lunch aangeboden.
  • In verband met de persoonlijke aandacht die ik geef tijdens deze training kunnen maximaal zes personen deelnemen.
  • Indien nodig kan er altijd met een datum geschoven worden.

  Ga...

  Lees meer >> | 0 Reacties | 23 keer bekeken

 • The Artist's Way, een kennismaking of opfris-workshop

  15 september 2018

  Een workshop The Artist's Way

  Als je wil kennismaken met de werkwijze van de beproefde methode The Artist's Way van Julia Cameron, of als je zin hebt in een creatieve opfrisser.
  Op 6 oktober 2018 kun je deelnemen aan een speciale workshop in mijn atelier.
  Je kunt kennismaken met The Artist's way en ervaringen horen van mensen die dit traject nu ervaren. Je kunt ook meedoen omdat het thema je aanspreekt.

  Het thema van deze dag is het onderzoeken van jouw verboden genoegens. Onderzoek jouw origine-originaliteit en daar waar je je (voortdurend) conformeert op een ver-beeldende manier. Wees creatief buiten de kaders en vooral je eigen grenzen.

  Zaterdag 6 oktober 2018
  11.00 - 17.00 uur
  Atelier Jonaske op de Deurnehof 2 te Tilburg

  Kosten € 55,66 (de prijs van de zomerworkshops 2018!)
  Inbegrepen in de kosten zijn de benodigde materialen, koffie, thee en iets lekkers en een lichte lunch.

  Aanmelden kan door het sturen van een mail naar jonaske@jonaske.nl

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 67 keer bekeken

 • Collagewand #0 bij Makers Base Tilburg

  21 augustus 2018

  Bank 15 opent PoP-Up kweektuin: Makers Base Tilburg

  BANK15 opent op 28 juli 2018 ‘Makers Base’. Een fysieke plek waar de ‘makers van morgen’ uit de hele wereld samenkomen met innovatieve bedrijven en nieuwsgierig publiek. Om te exposeren, van elkaar te leren en te innoveren.

  Ik ben afgelopen zondag aan een wand-collage begonnen. Deze zal iedere week veranderd worden. Het proces wordt vastgelegd dmv polaroidfoto's die ook onderdeel gaan uitmaken van de collage. 

  De uitdaging aangegaan

  Denk groot! Denk in ruimte! adviseerde een bevriend kunstenaar mij vorige week en groot werd het binnen de kortste tijd. Synchroniciteit op de eerste plaats. Via Pakje kunst was ik uitgenodigd om mee te doen met Makers Base. Tijdens mijn bezoek heb ik verlekkerd door het pand gelopen. Ik kon ervoor kiezen om in het afbraakpand aan de Goirkestraat een 'af' schilderij op te hangen. Dat deed ik niet. Ik heb de uitdaging aangenomen om een grote collage te gaan maken. De start is gemaakt. Er is nu nog ruimte en er zal ruimte zijn. 

  Terwijl ik aan het werk was kreeg ik ook het verzoek om een interview te geven over mijn motivatie om mee te doen en mijn opvatting over het project Makers Base. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. En daar zat ik ...

  Het uiteindelijk resultaat eind september 2018. Helaas gaat het pand gesloten worden en zal het in afzienbare tijd gesloopt worden.

  Wat blijft en wat gaat weer verder ...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 57 keer bekeken

 • Een brillenhoesje op maat

  11 juli 2018

  Al langere tijd maak ik met enige regelmaat telefoonhoesjes op maat. Ik gebruik foto's van dierbare mensen of dierbare plekken voor de klant. Nu kreeg ik kortgeleden het verzoek om een brillenhoesje te maken. Geel, liefst knalgeel, grafisch en voor de rest mocht ik het zelf uitzoeken.

  'Hoe verder je terugkijkt, des te verder je vooruit wilt zien.'

  mixed media Jonaske 2018, een brillenhoesje op maat

   

   

   

   

   

   

  Leuke opdracht. Smaakt naar meer!

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 61 keer bekeken

 • Wat is wijsheid

  19 juni 2018

  Een bespiegelend blog. Iedere ervaring, ontmoeting, gebeurtenis of zomaar iets anders, kan aanleiding vormen voor een kunstwerk. Meestal verwerk ik gebeurtenissen in mijn artjournal en in mijn dagelijkse ochtendpagina's. Vandaag gebeurde meer. Een experiment met een oude boekpagina leidde uiteindelijk tot het bewerken van een paar foto's die ik in het Brabantse gemaakt heb. Een zoektocht naar kapelletjes en wat daar gebeurt. Uiteindelijk leidde dit alles tot deze fotocollage: wat is wijsheid

  Vragen over belevingen en hoe verschillend die kunnen zijn voor mensen. Vragen over wat een ander beweegt. Vragen over wat ik zie en niet begrijp. Vragen over hoe in gesprek te komen als verlangen. Gedachten over afscheid en rituelen. Wat is wijsheid?

  Wat is wijsheid - fotocollage 19 juni 2018

  Lees meer >> | 0 Reacties | 92 keer bekeken

 • Inspiratieworkshops omdat het zomer is

  12 juni 2018

  Inspiratieworkshop: Loskomen, hoe doe je dat?

  inspiratieworkshops werken door in je leven. Dat is mijn ervaring. En, de zomer is nog lang niet voorbij dus doe eens gek. Ik organiseer op vrijdag 27 juli 2018 en op zondag 26 augustus 2018 een Inspiratieworkshop met het thema: loskomen, hoe doe je dat? Wat we gaan doen is nog een verrassing.

  Deze workshop kun je ook volgen als je kennis wil maken met mijn manier van werken omdat je The Artist's Way wil gaan volgen of omdat je me gewoon tegen komt op het internet.

  Inspiratieworkshop: Loskomen, hoe doe je dat?

  Kosten en tijdsinvestering?

  Datum: vrijdag 27 juli 2018 en/of zondag 26 augustus 2017

  Tijd: 11.00 - 16.30 uur

  Kosten: voor de zomerprijs van € 55,66 inclusief 21% BTW per workshop

  Wat krijg je daarvoor?

  Een creatieve en inspirerende dag met een aantal verrassende creatieve opdrachten, mijn begeleiding, een lichte en lekkere lunch, een klein kadootje, koffie en/of thee met iets lekkers en gebruik van creatieve materialen zoals verf, papier en gereedschappen.

  Hoe meld je je aan?

  Klik op de volgende link en stuur mij een e-mail met je aanmelding voor de inspiratieworkshop zomer 2018

  Locatie

  Atelier Jonaske

  Deurnehof 2

  5043 GT Tilburg

   

  Parkeren kan gratis voor de deur, het bos ligt vier huizen verderop en het station Tilburg Reeshof is 20 minuten lopen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 308 keer bekeken

 • Een nog steeds dierbaar gedicht bij Ik laat je los in mij uit 2007

  8 juni 2018

  In de jaren rond het jaar 2007 werkte ik in Harderwijk samen met een groep kunstenaars. We inspireerden elkaar en reageerden ook op elkaars werk. De groep ontstond naar aanleiding van een uitwisselingsproject met de Tsjechische stad Znojmo alwaar wij in het museum een expositie mochten inrichten. Het heeft veel opgeleverd, oude herinneringen vliegen voorbij. Aan het museum, aan Znojmo, aan Maria in het museumcafe, aan de prachtige villa van Mies van der Rohe in Brno, aan nog zoveel meer. Waaronder het ontvangen van dit gedicht bij een schilderij van mij met de titel Ik laat je los in mij. Het gedicht is gemaakt door Michel Martinus, dichter en schrijver te Harderwijk. Het schilderij is inmiddels verkocht. De foto en het gedicht in de herinnering. Eén van de vele herinneringen van vele mooie dingen die op mijn pad zijn gekomen.

  Ik laat je los in mij

  Alleen in kleur kan ik jou vangen,

  zo lang je niet buiten de lijnen van mijn verlangen treedt.

  Ik laat jou alleen in beginsel ontstaan:

  je stem, je ogen, heel jouw wezen is onbestemd, is liefde; is woede.

  Is groter dan zijn, dan ontmoeten, in alle namen, die ik je geef.

  ik weet dat jij ook mij zal moeten uitdrijven,

  zoals ik jou, zal moeten uitschrijven op mijn innerlijk doek;

  je moet loslaten in mij, om kleur te bekennen,aan de liefde en de woede,

  die jij in mij voedt.

   

  Michel Martinus, 1-9-2007

  Lees meer >> | 0 Reacties | 105 keer bekeken

 • Tilburg Toont juni 2018 ook in mijn atelier!

  24 mei 2018

  Pak je kans en boek een workshop Kennismaken met Artjournaling in het kader van Tilburg Toont!

  Zowel in mijn atelier als nog heel veel andere boeiende workshops en activiteiten. En dat alles in juni 2018. De workshops zijn te boeken via de website Tilburg Toont!

  Artjournals van Jonaske als voorbeeld

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 128 keer bekeken

 • Meer blogs >>