• Wat is wijsheid

  19 juni 2018

  Een bespiegelend blog. Iedere ervaring, ontmoeting, gebeurtenis of zomaar iets anders, kan aanleiding vormen voor een kunstwerk. Meestal verwerk ik gebeurtenissen in mijn artjournal en in mijn dagelijkse ochtendpagina's. Vandaag gebeurde meer. Een experiment met een oude boekpagina leidde uiteindelijk tot het bewerken van een paar foto's die ik in het Brabantse gemaakt heb. Een zoektocht naar kapelletjes en wat daar gebeurt. Uiteindelijk leidde dit alles tot deze fotocollage: wat is wijsheid

  Vragen over belevingen en hoe verschillend die kunnen zijn voor mensen. Vragen over wat een ander beweegt. Vragen over wat ik zie en niet begrijp. Vragen over hoe in gesprek te komen als verlangen. Gedachten over afscheid en rituelen. Wat is wijsheid?

  Wat is wijsheid - fotocollage 19 juni 2018

  Lees meer >> | 0 Reacties | 2 keer bekeken

 • Inspiratieworkshops omdat het zomer is

  12 juni 2018

  Inspiratieworkshop: Loskomen, hoe doe je dat?

  inspiratieworkshops werken door in je leven. Dat is mijn ervaring. En, de zomer is nog lang niet voorbij dus doe eens gek. Ik organiseer op vrijdag 27 juli 2018 en op zondag 26 augustus 2018 een Inspiratieworkshop met het thema: loskomen, hoe doe je dat? Wat we gaan doen is nog een verrassing.

  Deze workshop kun je ook volgen als je kennis wil maken met mijn manier van werken omdat je The Artist's Way wil gaan volgen of omdat je me gewoon tegen komt op het internet.

  Inspiratieworkshop: Loskomen, hoe doe je dat?

  Kosten en tijdsinvestering?

  Datum: vrijdag 27 juli 2018 en/of zondag 26 augustus 2017

  Tijd: 11.00 - 16.30 uur

  Kosten: voor de zomerprijs van € 55,66 inclusief 21% BTW per workshop

  Wat krijg je daarvoor?

  Een creatieve en inspirerende dag met een aantal verrassende creatieve opdrachten, mijn begeleiding, een lichte en lekkere lunch, een klein kadootje, koffie en/of thee met iets lekkers en gebruik van creatieve materialen zoals verf, papier en gereedschappen.

  Hoe meld je je aan?

  Klik op de volgende link en stuur mij een e-mail met je aanmelding voor de inspiratieworkshop zomer 2018

  Locatie

  Atelier Jonaske

  Deurnehof 2

  5043 GT Tilburg

   

  Parkeren kan gratis voor de deur, het bos ligt vier huizen verderop en het station Tilburg Reeshof is 20 minuten lopen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 3 keer bekeken

 • Een nog steeds dierbaar gedicht bij Ik laat je los in mij uit 2007

  8 juni 2018

  In de jaren rond het jaar 2007 werkte ik in Harderwijk samen met een groep kunstenaars. We inspireerden elkaar en reageerden ook op elkaars werk. De groep ontstond naar aanleiding van een uitwisselingsproject met de Tsjechische stad Znojmo alwaar wij in het museum een expositie mochten inrichten. Het heeft veel opgeleverd, oude herinneringen vliegen voorbij. Aan het museum, aan Znojmo, aan Maria in het museumcafe, aan de prachtige villa van Mies van der Rohe in Brno, aan nog zoveel meer. Waaronder het ontvangen van dit gedicht bij een schilderij van mij met de titel Ik laat je los in mij. Het gedicht is gemaakt door Michel Martinus, dichter en schrijver te Harderwijk. Het schilderij is inmiddels verkocht. De foto en het gedicht in de herinnering. Eén van de vele herinneringen van vele mooie dingen die op mijn pad zijn gekomen.

  Ik laat je los in mij

  Alleen in kleur kan ik jou vangen,

  zo lang je niet buiten de lijnen van mijn verlangen treedt.

  Ik laat jou alleen in beginsel ontstaan:

  je stem, je ogen, heel jouw wezen is onbestemd, is liefde; is woede.

  Is groter dan zijn, dan ontmoeten, in alle namen, die ik je geef.

  ik weet dat jij ook mij zal moeten uitdrijven,

  zoals ik jou, zal moeten uitschrijven op mijn innerlijk doek;

  je moet loslaten in mij, om kleur te bekennen,aan de liefde en de woede,

  die jij in mij voedt.

   

  Michel Martinus, 1-9-2007

  Lees meer >> | 0 Reacties | 17 keer bekeken

 • Tilburg Toont juni 2018 ook in mijn atelier!

  24 mei 2018

  Pak je kans en boek een workshop Kennismaken met Artjournaling in het kader van Tilburg Toont!

  Zowel in mijn atelier als nog heel veel andere boeiende workshops en activiteiten. En dat alles in juni 2018. De workshops zijn te boeken via de website Tilburg Toont!

  Artjournals van Jonaske als voorbeeld

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 26 keer bekeken

 • PakJe Kunst Tilburg

  14 mei 2018

  PakJe Kunst uit de Kunstautomaat

  Met ingang van mei 2017 ben ik deelnemend kunstenaar aan PakJe Kunst, in Tilburg! De eerste serie van 20 kunstwerkjes, passend in het formaat van een sigarettendoosje bestaat uit een serie paginagedichten.

  Ken je dat gevoel van vroeger nog? En dan bedoel ik niet het trekken van een pakje sigaretten uit de automaat. Ik bedoel het gevoel als je met het dubbeltje naar de verrassingsautomaat liep. Wat zou er voor jou uitvallen? De opgewonden spanning die je nog een klein beetje opvoerde door net iets langer te wachten met het overhalen van de hendel. Dat gevoel! Dat had ik ook bij mijn eerste PakJe Kunst. Het was misschien nog wel sterker want nu had ik zoveel verschillende lades om een keuze uit te maken …. En dan de volgende stap. Want alle pakjes zijn aan de buitenkant hetzelfde, het is de inhoud die zorgt voor de verrassing. Ik bedwong mij om eerst een plek te zoeken waar ik een kop cappuccino kon bestellen om dan met alle aandacht mijn PakJe te openen.

  Heel veel plezier voor €4,-!

  De eerste kunstwerkjes voor PakJe Kunst zijn al verkocht. In het kader van recyclen van oude boeken heb ik paginagedichten gemaakt op de oneven pagina’s van een oud boekje, een zogenoemde Dwarsligger

   

  Meer informatie over Pak Je Kunst

  PakJe Kunst is een oude mechanische sigarettenautomaat die als cultureel erfgoed ingezet wordt om lokale kunstenaars laagdrempelig onder de aandacht te brengen aan mensen woonachtig in de eigen regio en daarbuiten. Uit een automaat trek je een PakJe Kunst met daarin een uniek kunstwerk en een bijlage met informatie over de kunstenaar. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio/stad.

  Een...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 26 keer bekeken

 • Training the artist’s Way aanbod 2018

  10 mei 2018

  Maak tijd voor je dromen en zorg voor meer inspiratie in het leven van alledag.

  Hoe maak jij tijd voor jouw dromen? Hoe zorg jij voor meer inspiratie in het leven van alledag of op je werk? Heb jij altijd al dat boek willen schrijven of je eigen bedrijf willen starten? The Artist’s Way heeft wereldwijd al miljoenen mensen geïnspireerd tot het gaan uitvoeren van hun plannen, van hun dromen. In deze training leer je hoe je tijd maakt, hoe je voor meer inspiratie zorgt. Ervaar in korte tijd hoe je je creativiteit -weer- vorm kunt geven in je leven. Leer hoe je je dromen vertaalt naar concrete stappen.

  De ervaring leert dat een training van vier maandelijkse bijeenkomsten erg goed werkt.

  The Artist’s Way in vier bijeenkomsten start op twee momenten dit jaar:

  ~ Zomer 2018 op zaterdag 2 juni > deze training is inmiddels gestart.

  ~ Winter 2018/2019 op zaterdag 17 november 2018.

  In vier bijeenkomsten, gecombineerd met zelf thuis aan de slag gaan, besteed je aandacht aan het oplossen van de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan. Gestimuleerd door het werken in een kleine groep geef je jouw creativiteit -weer- vorm in je leven. De opbouw van de methode heeft iets van magie in zich. De onderwerpen sluiten naadloos op elkaar aan en er ontstaat een natuurlijk proces. Soms lijkt het zo vanzelfsprekend. Soms ook lijkt het alsof er niets gebeurt, soms even. Kleine en grote veranderingen, ze zorgen er samen voor dat je een transformatie ondergaat.

  Data The Artist’s Way (4 maandelijkse bijeenkomsten) 2018/2019

  TAW zomer 2018: Zaterdagen 2 juni, 30 juni, 28 juli en 25 augustus

  TAW winter 2018/2019: zaterdagen 17 november, 15 december, 12 januari en 9 februari

  Kosten training: € 335,- (excl. 21 % BTW)

  Wat krijg je hiervoor?

  • Vier maandelijkse bijeenkomsten van 11.00 – 17.00 uur in het atelier van Jonaske.
  • Een inspirerend cadeautje bij aanvang van de training.
  • deskundige begeleiding en NLP en mindfulness oefeningen.
  • Aan het einde van de training heb je je eigen kunstenaarsboek gemaakt met daarin een creatieve weerslag van jouw proces.
  • Gebruik van benodigde materialen tijdens de trainingsdagen in het atelier.
  • Een wekelijkse inspiratiemail met ondermeer informatie over het onderwerp van de week, een wekelijks e-mail contactmoment en begeleiding.
  • Tijdens de training is er gratis koffie/thee en wordt een lichte lunch aangeboden.
  • In verband met de persoonlijke aandacht die ik geef tijdens deze training kunnen maximaal zes personen deelnemen.
  • Indien nodig kan er altijd met een datum geschoven worden.

  Ga jij mee op een creatief avontuur? Schrijf je in of stuur mij je vragen voor meer informatie via deze link waardoor je mij mail stuurt over TAW.

   

  Meer informatie: Wat is the ARTIST’S WAY

  THE ARTIST’S WAY gaat ervan uit dat je goed bent zoals je bent en dat je zelf in staat bent om je inspiratiebron weer te vinden. THE ARTIST’S WAY is nadrukkelijk geen therapie. Mijn eigen ervaringen met The Artist’s Way en mijn visie op de ontwikkeling van mensen in het algemeen en creativiteit in het bijzonder, heb ik gebundeld tot een boeiende training van vier of twaalf bijeenkomsten. Mijn ervaring als gecertificeerd NLP master zet ik hier uiteraard ook bij in. Leren doe je sneller als je een goed gevoel hebt, je intuïtie kun je nog beter volgen als je de juiste beslissingsstrategie kent en door het omdraaien van nare gevoelens sta je meer open staan voor nieuwe ervaringen.

  THE ARTIST’S WAY is een boek geschreven door Julia Cameron, en door het werken met dit boek geef je vorm aan je creativiteit. Het is een methode voor persoonlijke ontwikkeling. Maar, net als vele zelfhulp-boeken, dit is vaak erg moeilijk om in je eentje te doen. En veel mensen stranden daardoor in de goede bedoelingen. Dat is jammer. Maar, daarom bied ik de training THE ARTIST’S WAY aan.

  Voor wie?

  Deze training staat open voor iedereen die met het boek wil gaan werken en deze reis wil gaan doen; je dromen realiseren! Je hoeft dus helemaal geen schilder of fotograaf te zijn omdat ik dat ben! Misschien vind je tuinieren, naaien, koken, managementproblemen oplossen of je huis mooi inrichten leuk. Creativiteit kan van alles zijn en kent veel diverse uitingsvormen. Veel mensen hebben een zacht fluisterend stemmetje dat hen vertelt dat ze hun dromen veronachtzamen. Door te starten met THE ARTIST’S WAY leer je te luisteren naar deze stem.

  Deze training is ook uitermate geschikt om in te zetten als teamtraining in je bedrijf. Vastgelopen in vastgeroeste structuren? Zoeken naar mogelijkheden om de creativiteit -weer- te kunnen inzetten in het werk?  Heb je als manager het gevoel dat er meer uit je team te halen is dan nu het geval is? Als team een training THE ARTIST’S WAY gaan doen kan een groot vliegwieleffect teweeg brengen in een nieuwe en gewenste richting.

   

  Meer informatie over de Inhoud training als je bij mij THE ARTIST’S WAY gaat volgen

  Door THE ARTIST’s WAY met een kleine groep mensen samen te doen versterk je de kracht van de methode. Jonaske treedt op als facilitator. Daarnaast reist zij ook met de groep mee. De methodiek gaat uit van een cyclisch proces, laag na laag pel je af en versterk je de kracht van je creativiteit. Dit is een persoonlijk proces en zal bij een ieder anders verlopen. Wat wel duidelijk is geworden, door alle ervaringen wereldwijd, is dat er veranderingen in jou zullen gaan plaatsvinden.

  Tijdens de bijeenkomsten worden de ervaringen van alle deelnemers besproken en belevenissen worden gedeeld. We zullen diverse opdrachten doen die variëren van schilderen, plakken, collages maken, schrijven, fotograferen tot het maken van een ervaring-boswandeling. Bij alles wat we doen staat het plezier in het proces voorop. Ik bied je inspiratie, verdieping en nadenkertjes. Het boek, The artist’s way van Julia Cameron, gebruiken we als leidraad. Omdat veranderingen niet altijd langzaam hoeven gaan bied ik ook drie eenvoudige NLP technieken aan die je kunt inzetten wanneer jij dat wil: je goed voelen, nare gevoelens omkeren en het nemen van goede beslissingen. Tenslotte gebruik ik ook mindfulness oefeningen met een creatieve twist.

  Hoe gaan we op reis? In vier bijeenkomsten werken we aan de verschillende onderwerpen die in het gelijknamige boek worden beschreven, per hoofdstuk. Tussen de bijeenkomsten door lees en werk je zelf aan het volgende hoofdstuk. De inspiratiemail versterkt het proces, daagt je uit, stimuleert je om door te gaan en nodigt je uit om mild te zijn voor jezelf.

  1. Je basis, de veiligheid terugvinden
  2. Je identiteit terugvinden
  3. Een gevoel van macht en synchroniciteit terugvinden
  4. Een gevoel van integriteit en eerlijkheid terugvinden
  5. Je kans grijpen terugvinden
  6. Een gevoel van overvloed terugvinden
  7. Een gevoel van verbondenheid terugvinden
  8. Je kracht terugvinden
  9. Jouw compassie terugvinden
  10. Een gevoel van zelfbescherming terugvinden
  11. Een gevoel van zelfstandigheid en autonomie terugvinden
  12. Je vertrouwen terugvinden

   

  ATELIER JONASKE

  Deurnehof 2

  5043 GT Tilburg

  Aanmelden of behoefte aan meer informatie? Stuur mij een mail

  Fijn om te weten .... Je kunt bij mijn atelier vrij parkeren voor de deur en Station Tilburg-de Reeshof is op loopafstand. En, Tilburg is dé hotspot van Nederland aan het worden ...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 35 keer bekeken