Expositie M O O I !

Mixed media en fotografie van Jonaske de Ruiter bij galerie Kunstig

Galerie Kunstig aan de Noordstraat 113 te Tilburg opent na lange tijd weer haar deuren met een expositie van recente kunstwerken van Jonaske de Ruiter.

De expositie is tot en met 12 maart 2022 te bezichtigen. Ontmoetingen met de kunstenares in de galerie zijn gepland op de zaterdagmiddagen 19 en 26 februari en 5 en 12 maart 2022. Jonaske de Ruiter zal dan in Kunstig aanwezig zijn van 14.00 - 17.00 uur.

Poëtisch

De expositie met collages en foto’s van Jonaske de Ruiter in galerie Kunstig is een lust voor het oog! Haar kunstwerken hebben een poëtisch karakter. Dat poëtische kent echter een rauw randje. Jonaske houdt van de rafelranden van het leven en het geleefde leven van de mens. Het werk dat zij exposeert in galerie Kunstig is recent werk.

Fotografie

De fotografie wordt door Jonaske al langere tijd in haar collages gebruikt. Zij laat zich wekelijks inspireren door een foto van het Paris Collage Collective om tot een nieuwe collage te komen. Het is voor haar een manier om zichzelf uit te dagen om met diverse materialen te werken die ze zelf niet -zo snel- zou pakken. De collages zijn daarnaast ook gemaakt met oude foto’s uit eigen archief, gevonden materiaal, oude tijdschriften of verpakkingsmateriaal. Door de collages te bewerken met borduursels in een terugkerend patroon, meestal de driehoek, is een sterk herkenbaar handschrift ontstaan. In deze expositie is een groot aantal collages te zien uit 2020 en 2021.

Begin dit jaar is Jonaske afgestudeerd als fotograaf aan de school voor fotografie in Breda. Fotografie neemt een belangrijke plaats in in haar kunstwerken. Ook hier heeft ze een geheel eigen manier van werken en is vaak sprake van ‘opgerekte fotografie’.

Jonaske de Ruiter (1959) woont sinds begin 2015 in Tilburg en heeft zich hier inmiddels een plek verworven. Ze neemt vanaf de start van Pakje Kunst hieraan al deel als kunstenaar. De expositie bij galerie Kunstig is haar tweede expositie in deze op één na kleinste galerie van Tilburg.

Galerie Kunstig
kunstig.gemaakt@gmail.com
Noordstraat 113
5038 EH Tilburg
013 5446443
06-18316110

Openingstijden: op afspraak en zie hierboven en bezoek volgens de geldende corona regels. Stuur een mail om een afspraak te plannen via > kunstig.gemaakt@gmail.com

 

Deep waters, Jonaske 2021

Noot voor de redactie: bijgevoegde foto van collage ‘Deep waters’, Jonaske de Ruiter 2021.