• Een nog steeds dierbaar gedicht bij Ik laat je los in mij uit 2007

  8 juni 2018

  In de jaren rond het jaar 2007 werkte ik in Harderwijk samen met een groep kunstenaars. We inspireerden elkaar en reageerden ook op elkaars werk. De groep ontstond naar aanleiding van een uitwisselingsproject met de Tsjechische stad Znojmo alwaar wij in het museum een expositie mochten inrichten. Het heeft veel opgeleverd, oude herinneringen vliegen voorbij. Aan het museum, aan Znojmo, aan Maria in het museumcafe, aan de prachtige villa van Mies van der Rohe in Brno, aan nog zoveel meer. Waaronder het ontvangen van dit gedicht bij een schilderij van mij met de titel Ik laat je los in mij. Het gedicht is gemaakt door Michel Martinus, dichter en schrijver te Harderwijk. Het schilderij is inmiddels verkocht. De foto en het gedicht in de herinnering. Eén van de vele herinneringen van vele mooie dingen die op mijn pad zijn gekomen.

  Ik laat je los in mij

  Alleen in kleur kan ik jou vangen,

  zo lang je niet buiten de lijnen van mijn verlangen treedt.

  Ik laat jou alleen in beginsel ontstaan:

  je stem, je ogen, heel jouw wezen is onbestemd, is liefde; is woede.

  Is groter dan zijn, dan ontmoeten, in alle namen, die ik je geef.

  ik weet dat jij ook mij zal moeten uitdrijven,

  zoals ik jou, zal moeten uitschrijven op mijn innerlijk doek;

  je moet loslaten in mij, om kleur te bekennen,aan de liefde en de woede,

  die jij in mij voedt.

   

  Michel Martinus, 1-9-2007

  Lees meer >> | 0 Reacties | 116 keer bekeken

 • Tilburg Toont juni 2018 ook in mijn atelier!

  24 mei 2018

  Pak je kans en boek een workshop Kennismaken met Artjournaling in het kader van Tilburg Toont!

  Zowel in mijn atelier als nog heel veel andere boeiende workshops en activiteiten. En dat alles in juni 2018. De workshops zijn te boeken via de website Tilburg Toont!

  Artjournals van Jonaske als voorbeeld

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 138 keer bekeken

 • PakJe Kunst Tilburg

  14 mei 2018

  PakJe Kunst uit de Kunstautomaat

  Met ingang van mei 2017 ben ik deelnemend kunstenaar aan PakJe Kunst, in Tilburg! De eerste serie van 20 kunstwerkjes, passend in het formaat van een sigarettendoosje bestaat uit een serie paginagedichten.

  Ken je dat gevoel van vroeger nog? En dan bedoel ik niet het trekken van een pakje sigaretten uit de automaat. Ik bedoel het gevoel als je met het dubbeltje naar de verrassingsautomaat liep. Wat zou er voor jou uitvallen? De opgewonden spanning die je nog een klein beetje opvoerde door net iets langer te wachten met het overhalen van de hendel. Dat gevoel! Dat had ik ook bij mijn eerste PakJe Kunst. Het was misschien nog wel sterker want nu had ik zoveel verschillende lades om een keuze uit te maken …. En dan de volgende stap. Want alle pakjes zijn aan de buitenkant hetzelfde, het is de inhoud die zorgt voor de verrassing. Ik bedwong mij om eerst een plek te zoeken waar ik een kop cappuccino kon bestellen om dan met alle aandacht mijn PakJe te openen.

  Heel veel plezier voor €4,-!

  De eerste kunstwerkjes voor PakJe Kunst zijn al verkocht. In het kader van recyclen van oude boeken heb ik paginagedichten gemaakt op de oneven pagina’s van een oud boekje, een zogenoemde Dwarsligger

   

  Meer informatie over Pak Je Kunst

  PakJe Kunst is een oude mechanische sigarettenautomaat die als cultureel erfgoed ingezet wordt om lokale kunstenaars laagdrempelig onder de aandacht te brengen aan mensen woonachtig in de eigen regio en daarbuiten. Uit een automaat trek je een PakJe Kunst met daarin een uniek kunstwerk en een bijlage met informatie over de kunstenaar. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio/stad.

  Een...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 136 keer bekeken

 • Training the artist’s Way aanbod 2018

  10 mei 2018

  Maak tijd voor je dromen en zorg voor meer inspiratie in het leven van alledag.

  Hoe maak jij tijd voor jouw dromen? Hoe zorg jij voor meer inspiratie in het leven van alledag of op je werk? Heb jij altijd al dat boek willen schrijven of je eigen bedrijf willen starten? The Artist’s Way heeft wereldwijd al miljoenen mensen geïnspireerd tot het gaan uitvoeren van hun plannen, van hun dromen. In deze training leer je hoe je tijd maakt, hoe je voor meer inspiratie zorgt. Ervaar in korte tijd hoe je je creativiteit -weer- vorm kunt geven in je leven. Leer hoe je je dromen vertaalt naar concrete stappen.

  De ervaring leert dat een training van vier maandelijkse bijeenkomsten erg goed werkt.

  The Artist’s Way in vier bijeenkomsten start op twee momenten dit jaar:

  ~ Zomer 2018 op zaterdag 2 juni > deze training is inmiddels gestart.

  ~ Najaar 2018 op zaterdag 8 september > inschrijven open

  In vier bijeenkomsten, gecombineerd met zelf thuis aan de slag gaan, besteed je aandacht aan het oplossen van de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan. Gestimuleerd door het werken in een kleine groep geef je jouw creativiteit -weer- vorm in je leven. De opbouw van de methode heeft iets van magie in zich. De onderwerpen sluiten naadloos op elkaar aan en er ontstaat een natuurlijk proces. Soms lijkt het zo vanzelfsprekend. Soms ook lijkt het alsof er niets gebeurt, soms even. Kleine en grote veranderingen, ze zorgen er samen voor dat je een transformatie ondergaat.

  Data The Artist’s Way (4 maandelijkse bijeenkomsten) 2018/2019

  TAW zomer 2018: Zaterdagen 2 juni, 30...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 401 keer bekeken

 • Meer blogs >>