• Een review in het Italiaans uit 2009

  18 februari 2019

  Bij het opschonen en opruimen van mijn bestanden kwam ik deze review weer tegen. Het lijkt zo lang geleden dat ik naar Ferrara reed. En dat is het ook ...

  Lees meer >> | 0 Reacties | 341 keer bekeken

 • herinnering: een beeld zegt meer dan 1000 woorden

  18 februari 2019

  Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

  In de tijd van het lege blad loop ik op een egel af. Zijn snuit verschijnt in zwarte penstreken op het papier. Een lampenkap in het bos steekt zijn licht op, beschijnt het kleine diertje en doet de stekels veranderen in haren. Zwart als git en schaduwen bruin als omber. Ik koester mij in de schaduw. Het bruine niets van een gezicht voor ogen. Vage contouren laten een zweem van een glimlach zien.

  De streken gaan verder, het denken voorbij. Voorbij de taal van de echte wereld? Het beeld vervaagt en vervolgt haar weg. Bloemen groeien en verdwijnen weer en toch blijven ze achter. Intens oranje oplichtend ontstaat een patroon, los en zwierig. Diep zwart dwingt een ruit in vorm, nauwkeurig en precies. De mensenhand gestuurd door de pen, het penseel. In de tijd van het lege blad bestijg ik mijn fantasie. Niet beteugeld door regels en wetten van hoe het hoort. Wat hoort een penseel? Streken geel en groen ruiken aan een transparant wit en luisteren naar contouren. Vormen in roze verdringen het groen en proberen mij te verleiden. Standvastig blijf ik staan en mijn penseel laat de verf vloeien. Ik denk te weten hoe een boom gestalte krijgt. Ik denk te weten hoe de stam groeit en ieder jaar dikker wordt. Ik denk te weten hoe de egel zich koestert in mijn gedachten over de stam.

  Mijn penseel weet het beter, denkt niet te weten. Of weet mijn hand en denkt de inkt? Mijn gedachten gaan uit naar de boom en naar de kruin in diverse varianten. Ervaringen van een tekening op het blad. Het weet, ik ben argeloos in de ontmoeting met mijn eigen tekening. De mensen groeien als wezens. Ik weet hoe ze eruit zien en teken ze. Ik zie ze en dat bepaalt mijn gedachtelijn in kleur. Ieder mens wordt anders en groeit. Ik kies voor het patroon, gestreept en rinkelend. In oranje word ik wakker met jou. Ik communiceer met je als mens. Kwaak. Leven of theater? De egel kamt zijn haren en telefoneert met een kikker. En ik ben mens. In mij groeit weer een mens en nog één en nog één.

  In de tijd van het gevulde blad deel ik mijn ervaringen en ga verder in mijn vlucht. 1000 woorden van gekwaak verschijnen in hokjes van wit en zwart. 1000 woorden van gekwaak verlevendigen mijn fantasie. 1000 woorden van gekwaak laten een zwaan tot leven komen, vullen mijn kledingkast en laten het blauw in de verte verdwijnen. De hond waakt over de stilte die achterblijft. Laat zijn sporen na en steekt het licht aan van mijn haren. Het glanzende zwart van honderd dagelijkse streken. De kam strijdt met het penseel om aandacht. Ik kijk ze aan, kijk in de ogen en huiver. Huiver van de gedachte aan nog meer woorden.

  De zwart witte kleur van het niets heeft haar balans gevonden in iets. 500 woorden zijn genoeg om mijn gedachten over deze expositie te verwoorden.

   

  Jonaske de Ruiter, 3 juni 2006

  Een beeld zegt meer dan 1000 woorden is geschreven voor de opening van een expositie van Ria Nijenhuis-Tijhuis en Hanna van Doornum in de galerie van Leonardo da Vinci te Ermelo.

  De afbeelding op deze pagina is een detailfoto van een werk van Jonaske

  Lees meer >> | 0 Reacties | 353 keer bekeken

 • Special Inspiratieworkshop nieuwe inzichten The Artist's Way van Julia Cameron

  22 januari 2019

  Special Inspiratieworkshop!

  Update maart 2019: Omdat de workshop een groot succes was geef ik deze opnieuw op zaterdag 29 juni 2019! Je kunt je dus voor deze workshop inschrijven.

  Op zaterdag 29 juni 2019 organiseer ik opnieuw een inspiratieworkshop omdat ik heel erg graag mijn ervaringen met de training The Artist's Way door Julia Cameron zelf wil overdragen. Ik verwacht nieuwe inzichten te horen en opdrachten te krijgen en zelf ook uit te voeren tijdens deze training.

  Ik keek erg uit naar het weekend van 26 en 27 januari 2019. Uiteraard omdat ik het een bijzonder moment vind om Julia Cameron zelf aan het werk te zien. Ze is al op leeftijd maar is nog uiterst vitaal als ik de berichten lees. Ik ben ook gemotiveerd haar training mee te doen omdat ik het zo mooi vind om mijn nieuwe kennis daarna weer te delen met anderen en in te zetten in mijn eigen trainingen The Artist's Way.

  Mijn kennis delen met anderen die òòk geïnspireerd en geraakt zijn door de kracht van The Artist's Way, die de training zelf al gedaan hebben maar die niet in de gelegenheid zijn om naar Nijmegen te reizen het aankomend weekend, voor hen organiseeer ik deze Special Inspiratieworkshop.

  De reis die je start als je met The Artist's Way start is een boeiende reis, vol met ervaringen, creatieve processen, hobbels en bobbels. Het is vooral ook een helend proces, het weer terugvinden van de dingen waar je blij van wordt. Of dat nu tekenen, schilderen, schrijven, filmen, koken, naaien, tuinieren of fotograferen is. Door in het proces te -durven- zijn ben je in staat om - de vermeende kwaliteit- het eindproduct los te laten. 

  Julia Cameron droeg voor en vertelde verhalen uit eigen ervaringen en ontmoetingen. Ze bood ons ook interactieve oefeningen, korte schrijfopdrachten en het interviewen van elkaar.

  Zaterdag 29 juni 2019: special inspiratieworkshop de nieuwe inzichten van Julia Cameron

  Tijd: 11.00 - 17.00 uur
  Kosten: € 75,- incl. BTW

  Inbegrepen in de kosten zijn de benodigde materialen, koffie, thee en iets lekkers en een lichte lunch. Tevens ontvang je in de week na de workshop een extra inspiratiemail.

  Aanmelden kan door het sturen van een mail naar jonaske@jonaske.nl

  Lees meer >> | 0 Reacties | 325 keer bekeken

 • Verkocht - Steken tekens 6

  8 januari 2019

  Verkocht in galerie d'Article in Wijk bij Duurstede: Steken tekens 6

  Ik wens de nieuwe bezitter(s) heel veel plezier met dit, voor mij tedere, werk. Het roept herinneringen op aan Kathmandu (Nepal) en de eerste dwaaltochten in 2015 door de steegjes   temidden van een voortdurend aanwezige stroom mensen, geuren en kleuren.

  Steken tekens 6, mixed media op zakdoek, 2015.

  www.galerie-article.nl

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 283 keer bekeken

 • Primeur Julia Cameron in Nederland - 2 daagse training TAW

  5 januari 2019

  Hier kijk ik nu al naar uit! Julia Cameron ontmoeten en uit de eerste hand meer en meer kennis en kunde vergaren over The Artist's Way (TAW) en -natuurlijk- mijn eigen creativiteit. Het moge duidelijk zijn dat ik aanwezig ben bij deze tweedaagse training eind januari.

  Hieronder is het volledige persbericht te lezen. Ik deel het graag maar heb geen idee of er nog kaarten te verkrijgen zijn. Daarvoor is het raadzaam om de verschillende social media zelf te bezoeken. 

  ===

  PERSBERICHT

  PRIMEUR VOOR NEDERLAND

  BESTSELLER SCHRIJFSTER JULIA CAMERON THE ARTIST’S WAY KOMT NAAR NEDERLAND

   

  Met de komst van de Amerikaanse (scenario) schrijfster Julia Cameron naar Nederland heeft Nijmegen een primeur.  Julia Cameron, schreef de bestseller The Artist’s Way, een praktische methode om de creativiteit in jezelf terug te vinden. In het weekend van 26 en 27 januari 2019 geeft Cameron een 2-daagse training in de Stevenskerk te Nijmegen. En jij kunt daar bij zijn. Deze intensieve training is geschikt voor iedereen die weer in contact wil komen met zijn of haar creativiteit en inspiratie. Nooit eerder is Cameron in Nederland geweest, terwijl ze hier vele duizenden volgers heeft en over de hele wereld zelfs vele miljoenen.

   

  Herken je dat geblokkeerd zijn in je creativiteit? The Artist’s Way helpt je door praktische opdrachten om de creativiteit in jezelf terug te vinden en je los te maken. De twee basisinstrumenten hierbij zijn de ‘ochtendpagina’s’ (dagelijks schrijven) en de ‘kunstenaarsafspraken’ (het plannen van tijd voor jezelf en je creatieve uitingen). Het boek is echter veel meer dan alleen je creativiteit (her)vinden.  Het is een reis van bewustwording en ontspanningstrainingen voor lichaam en geest. Vergis je niet, de methode die Cameron hanteert zet je ook aan tot zelfonderzoek en vraagt commitment. Het is stap voor stap voelen, doen en ervaren. De opbouw heeft iets magisch, de hoofdstukken en onderwerpen sluiten naadloos op elkaar aan, zodat er een natuurlijke flow ontstaat. Je buigt je beperkende overtuigingen om. Je (her)ontdekt je diepste verlangens en drijfveren. Zachte maar krachtige veranderingen vinden plaats. Je schrijft je in voor die lang gedroomde training. Je gaat schrijven, je ruimt op en gooit weg, je voert eindelijk dat gesprek met je leidinggevende, je staat weer in verbinding met je bron.

   

  Een ervaring om nooit te vergeten

  De Nijmeegse Ellis Schoonhoven, oprichtster van De Nieuwe Creatieven, werkt sinds enkele jaren met deelnemers volgens de methode van Julia Cameron. Vorig jaar vloog Ellis Schoonhoven naar New York om zelf een intensieve training te volgen. “Een ervaring en een ontmoeting om nooit te vergeten, zo vertelt Ellis. “Ik heb alles op alles gezet om haar naar Nederland te krijgen en hoe tof… het gaat gebeuren. Ik kan iedereen verzekeren dat het een geweldige ervaring gaat worden om haar persoonlijk te ontmoeten en haar 2-daagse training te volgen.”

   

  Vanuit heel Europa

  De aanmeldingen voor het weekend komen vanuit heel Europa. Vanuit Finland, Engeland, Denenmarken, Ibiza en de Kanaal Eilanden. Het is dan ook heel bijzonder om Julia Cameron te ontmoeten en het is waarschijnlijk ook een van de laatste mogelijkheden. De Grande dame is inmiddels op leeftijd. Desondanks heeft ze nog steeds een tomeloze spirit en energie én zo laat ze weten, kijkt ze uit om naar Nederland te komen.

   

   

  Afwisselend programma

  Hoogtepunt is natuurlijk de training met Julia Cameron. Ze draagt voor en vertelt verhalen uit eigen ervaringen en ontmoetingen, je gaat interactieve oefeningen doen. Denk aan korte schrijfopdrachten tot het interviewen van elkaar.

   

  In het voorprogramma op beide dagen trakteren we je op performances en verrassende gastsprekers. Tevens is er een overzichtstentoonstelling van het werk van De Nieuwe Creatieven.  Natuurlijk is er in het weekend voldoende gelegenheid voor een meet en greet.

  Kortom mis dit weekend niet!

  Zoals aangegeven werkt Ellis Schoonhoven sinds enkele jaren volgens de praktische methode van The Artist’s Way. Samen met professionele docenten en kunstenaars ontwikkelde ze een 12 maandelijkse training. “Door er een jaartraining van te maken merk ik dat er meer diepgang ontstaat en er veel meer ruimte is om te creëren en te verbinden. Het proces is de focus, niet het product,” benadrukt Ellis. Net zoals het boek is de training geschikt voor iedereen. Ongeacht je leeftijd of je levensloop en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwars om aan je creativiteit te werken.

   

  Praktische informatie

  Schrijf je nu in voor de 2-daagse training met Julia Cameron.

  www.denieuwecreatieven.com/tickets

  Datum:...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 348 keer bekeken

 • Creatieve inspiratieworkshops aanbod 2019

  29 november 2018

  Wil jij je creativiteit een boost geven of heb je zin om een levensthema op verschillende beeldende manieren te onderzoeken? Of heb je gewoon zin om je een dag onder te dompelen in een fijn atelier?

  Mijn inspiratieworkshops kennen altijd een thema en zijn altijd weer verrassend. Door te starten met verfrissende schrijfopdrachten bijvoorbeeld, ervaar je dat je gaat focussen op het onderwerp op een andere manier dan je gewend bent.

  Naar aanleiding van het Troost boek voor lichaam en ziel, van Anselm Grün, heb ik voor het resterende deel van het jaar 2019 een reeks van acht inspiratieworkshops ontwikkeld. In acht workshops worden acht persoonlijke vertroostingen als thema centraal gesteld.

  Het eenvoudige gegeven dat ons allemaal wel eens iets dwarszit, of dat we ons soms niet goed voelen omdat we in het dagelijks leven te maken hebben met conflicten en problemen, groot of klein, dat kennen we allemaal. De zoektocht naar de troost, de persoonlijke vertroostingen, gaat een stapje dieper dan deze constateringen. Daarin gaat het om hoe we een geslaagd, evenwichtig en fijn leven kunnen hebben ook als we wat tegenslagen ondervinden. In mijn inspiratieworkshops zoek ik daarbij altijd naar de lichte kanten van het bestaan zonder de donkerte te negeren. Er is namelijk geen donker zonder licht en vice versa.

  In een inspiratieworkshop worden je verschillende manieren aangereikt door mij (en regelmatig ook door je medecursisten) zodat je jouw levensthema's op verschillende manieren kunt onderzoeken; in korte meditaties, schrijvend en verbeeldend. Ik werk erg graag met collages. Het daagt je op een natuurlijke wijze creatief uit en maakt het mogelijk om buiten de kaders en vooral je eigen grenzen nieuwe gebieden te verkennen.

  Het maken van een collage is ook een middel om gedachten en gevoelens een plek te geven. Dat kan zowel letterlijk als figuurlijk zijn. Van jouw reis door het thema gedurende de workshop maak je aan het einde van de dag je eigen boekje. Hoe dat precies in zijn werk gaat leer je tijdens de workshop. Het is een persoonlijk creatief kleinood waarmee je naar huis gaat.

  Als je wil kennismaken met mijn werkwijze, en de beproefde methode The Artist's Way van Julia Cameron, dan zijn deze workshops ook uitermate geschikt. Mocht dat voor jou gelden geef dat dan even aan dan kan ik hier speciaal ook aandacht aan schenken.

  Acht persoonlijke vertroostingen als thema's voor de inspiratieworkshops.

  1. Wandelen:   zondag 2 juni 2019: inschrijving gesloten
  2. Muziek:   zondag 30 juni 2019: inschrijving gesloten
  3. Spelen:   zondag 28 juli 2019: inschrijving gesloten
  4. Lezen:   zondag 25 augustus 2019: inschrijving gesloten
  5. Herinnering:   zondag 22 september 2019: inschrijving gesloten
  6. Thuis-zijn:   zondag 20 oktober 2019
  7. Stilte:   zondag 17 november 2019
  8. Gesprek:   zondag 15 december 2019


  Tijd: 11.00 - 17.00 uur
  Locatie: Deurnehof  2, 5043 GT Tilburg

  Aantal deelnemers: zes personen per workshop

  Kosten:

  * € 75,- per workshopdag incl. BTW

  * Boek je twee workshopdagen tegelijkertijd dan betaal je € 140,- incl. BTW

  * Wil je alle acht thema’s onderzoeken en dus aan acht workshops meedoen? Dan betaal je een bedrag van € 528,- incl. BTW

  Inbegrepen in de kosten zijn de benodigde materialen, koffie, thee en iets lekkers en een lichte lunch.

  Wil je je aanmelden? Dat kan door een e-mail te versturen met daarin jouw keuze voor het aantal workshops en de thema's en data. jonaske@jonaske.nl

  Ik zie je graag!

  Jonaske

  Lees meer >> | 0 Reacties | 1306 keer bekeken

 • The Artist's Way training gedaan en wat nu? Op-fris-workshops TAW 2019

  29 november 2018

  Je hebt een Training The Artist's Way gevolgd, bij mij of bij iemand anders. En dan sta je er alleen voor. Hoe zorg je voor een duurzame focus, hoe blijf je stappen zetten op weg naar het realiseren van jouw plannen? Wellicht kom je opnieuw monsters tegen of misschien wel nieuwe monsters. Hoe kom jij in actie en hoe kun je dat proces versnellen en hoe kun je steun vragen bij de juiste mensen.

  Als je het hebt losgelaten dan ga je opnieuw dagelijks schrijven en wekelijks (vernieuwde) inspiratie opdoen tijdens een Artist Date. Tijdens de twee workshopdagen krijg je weer inspirerende en inzichtgevende opdrachten en we maken collages. Tussen de workshopdagen door ontvang je iedere week een inspiratiemail met diverse soorten opdrachten waardoor jouw inspiratie nog meer gewekt wordt en die je meer inzicht geven. 

  Data: zaterdagen 12 januari en 23 februari 2019 > inschrijving gesloten

  Kosten training: € 175,- (excl. 21 % BTW)

  Wat krijg je hiervoor?

  • Twee creatieve en inspirerende bijeenkomsten van 11.00 – 17.00 uur in het atelier van Jonaske.
  • Een verrassend cadeautje bij aanvang van de training.
  • deskundige begeleiding en NLP en mindfulness oefeningen.
  • Aan het einde van de training heb je (opnieuw) je eigen kunstenaarsboek gemaakt met daarin een creatieve weerslag van jouw proces.
  • Gebruik van benodigde materialen tijdens de trainingsdagen in het atelier.
  • Zes wekelijkse inspiratiemails met verrassende inzichten en opdrachten.
  • Tijdens de training is er gratis koffie/thee en wordt een lichte lunch aangeboden.
  • In verband met de persoonlijke aandacht die ik geef tijdens deze training kunnen maximaal zes personen deelnemen.

  Ga jij opnieuw mee op een creatief avontuur? Schrijf je in of stuur mij je vragen voor meer informatie via deze link waardoor je mij mail stuurt over TAW.

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 313 keer bekeken

 • Training The Artist's Way aanbod 2019 en 2020

  29 november 2018

  Maak tijd voor je dromen en zorg voor meer inspiratie in het leven van alledag.

  Hoe maak jij tijd voor jouw dromen? Hoe zorg jij voor meer inspiratie in het leven van alledag of op je werk? Heb jij altijd al dat boek willen schrijven of je eigen bedrijf willen starten? The Artist’s Way heeft wereldwijd al miljoenen mensen geïnspireerd tot het gaan uitvoeren van hun plannen, van hun dromen. In deze training leer je hoe je tijd maakt, hoe je voor meer inspiratie zorgt. Ervaar in korte tijd hoe je je creativiteit -weer- vorm kunt geven in je leven. Leer hoe je je dromen vertaalt naar concrete stappen.

  De ervaring leert dat een training van vier maandelijkse bijeenkomsten erg goed werkt.

  The Artist’s Way in vier bijeenkomsten in mijn atelier in Tilburg start op meerdere momenten in 2019 en 2020:

  ~ Najaar 2- 2019 start op zaterdag 31 augustus 2019

  ~ Najaar 3- 2019/2020 start op zaterdag 19 oktober 2019

  ~ Najaar 4- 2019/2020 start op zondag 3 november 2019

  ~ Voorjaar 2020 start op zaterdag 25 januari 2020

  In vier bijeenkomsten, gecombineerd met zelf thuis aan de slag gaan, besteed je aandacht aan het oplossen van de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan. Gestimuleerd door het werken in een kleine groep geef je jouw creativiteit -weer- vorm in je leven. De opbouw van de methode heeft iets van magie in zich. De onderwerpen sluiten naadloos op elkaar aan en er ontstaat een natuurlijk proces. Soms lijkt het zo vanzelfsprekend. Soms ook lijkt het alsof er niets gebeurt, soms even. Kleine en grote veranderingen, ze zorgen er samen voor dat je een transformatie ondergaat.

  Data The Artist’s Way (4 maandelijkse bijeenkomsten) 2019/2020

  TAW najaar 2- 2019: zaterdagen 31 augustus, 28 september, 26 oktober en 23 november

  TAW najaar 3- 2019/2020: zaterdagen 19 oktober, 16 november, 14 december en 11 januari

  TAW najaar 4- 2019/2020: zondagen 3 november, 1 december, 5 januari en 2 februari

  TAW voorjaar 1- 2020: zaterdagen 25 januari, 22 februari, 21 maart en 18 april

  Kosten training: € 345,- (excl. 21 % BTW) = € 417,45

  Let op! In verband met veranderingen in de BTW wetgeving per 1 januari 2020 word ik vrijgesteld van BTW en mag ik geen BTW meer heffen.

  Wat krijg je hiervoor?

  • Vier maandelijkse bijeenkomsten van 11.00 – 17.00 uur in het atelier van Jonaske.
  • Een inspirerend cadeautje bij aanvang van de training.
  • deskundige begeleiding en NLP en mindfulness oefeningen.
  • Aan het einde van de training heb je je eigen kunstenaarsboek gemaakt met daarin een creatieve weerslag van jouw proces.
  • Gebruik van benodigde materialen tijdens de trainingsdagen in het atelier.
  • Een wekelijkse mail met ondermeer informatie over het onderwerp van de nieuwe week en een wekelijkse inspiratiemail met verrassende inzichten en opdrachten.
  • Tijdens de training is er gratis koffie/thee en wordt een lichte lunch aangeboden.
  • In verband met de persoonlijke aandacht die ik geef tijdens deze training kunnen maximaal zes personen deelnemen.
  • Indien nodig kan er altijd met een datum geschoven worden.

  Ga jij mee op een creatief avontuur? Schrijf je in of stuur mij je vragen voor meer informatie via deze link waardoor je mij mail stuurt over TAW.

   

  De training start met minimaal drie, en maximaal zes cursisten.

  Meer informatie: Wat is the ARTIST’S WAY

  THE ARTIST’S WAY gaat ervan uit dat je goed bent zoals je bent en dat je zelf in staat bent om je inspiratiebron weer te vinden. THE ARTIST’S WAY is nadrukkelijk geen therapie. Mijn eigen ervaringen met The Artist’s Way en mijn visie op de ontwikkeling van mensen in het algemeen en creativiteit in het bijzonder, heb ik gebundeld tot een boeiende training van vier of twaalf bijeenkomsten. Mijn ervaring als gecertificeerd NLP master zet ik hier uiteraard ook bij in. Leren doe je sneller als je een goed gevoel hebt, je intuïtie kun je nog beter volgen als je de juiste beslissingsstrategie kent en door het omdraaien van nare gevoelens sta je meer open staan voor nieuwe ervaringen.

  THE ARTIST’S WAY is een boek geschreven door Julia Cameron, en door het werken met dit boek geef je vorm aan je creativiteit. Het is een methode voor persoonlijke ontwikkeling. Maar, net als vele zelfhulp-boeken, dit is vaak erg moeilijk om in je eentje te doen. En veel mensen stranden daardoor in de goede bedoelingen. Dat is jammer. Maar, daarom bied ik de training THE ARTIST’S WAY aan.

  Voor wie?

  Deze training staat open voor iedereen die met het boek wil gaan werken en deze reis wil gaan doen; je dromen realiseren! Je hoeft dus helemaal geen schilder of fotograaf te zijn omdat ik dat ben! Misschien vind je tuinieren, naaien, koken, managementproblemen oplossen of je huis mooi inrichten leuk. Creativiteit kan van alles zijn en kent veel diverse uitingsvormen. Veel mensen hebben een zacht fluisterend stemmetje dat hen vertelt dat ze hun dromen veronachtzamen. Door te starten met THE ARTIST’S WAY leer je te luisteren naar deze stem.

  Deze training is ook uitermate geschikt om in te zetten als teamtraining in je bedrijf. Vastgelopen in vastgeroeste structuren? Zoeken naar mogelijkheden om de creativiteit -weer- te kunnen inzetten in het werk?  Heb je als manager het gevoel dat er meer uit je team te halen is dan nu het geval is? Als team een training THE ARTIST’S WAY gaan doen kan een groot vliegwieleffect teweeg brengen in een nieuwe en gewenste richting.

   

  Meer informatie over de Inhoud training als je bij mij THE ARTIST’S WAY gaat volgen

  Door THE ARTIST’s WAY met een kleine groep mensen samen te doen versterk je de kracht van de methode. Jonaske treedt op als facilitator. Daarnaast reist zij ook met de groep mee. De methodiek gaat uit van een cyclisch proces, laag na laag pel je af en versterk je de kracht van je creativiteit. Dit is een persoonlijk proces en zal bij een ieder anders verlopen. Wat wel duidelijk is geworden, door alle ervaringen wereldwijd, is dat er veranderingen in jou zullen gaan plaatsvinden.

  Tijdens de bijeenkomsten worden de ervaringen van alle deelnemers besproken en belevenissen worden gedeeld. We zullen diverse opdrachten doen die variëren van schilderen, plakken, collages maken, schrijven, fotograferen tot het maken van een ervaring-boswandeling. Bij alles wat we doen staat het plezier in het proces voorop. Ik bied je inspiratie, verdieping en nadenkertjes. Het boek, The artist’s way van Julia Cameron, gebruiken we als leidraad. Omdat veranderingen niet altijd langzaam hoeven gaan bied ik ook drie eenvoudige NLP technieken aan die je kunt inzetten wanneer jij dat wil: je goed voelen, nare gevoelens omkeren en het nemen van goede beslissingen. Tenslotte gebruik ik ook mindfulness oefeningen met een creatieve twist.

  Hoe gaan we op reis? In vier bijeenkomsten werken we aan de verschillende onderwerpen die in het gelijknamige boek worden beschreven, per hoofdstuk. Tussen de bijeenkomsten door lees en werk je zelf aan het volgende hoofdstuk. De inspiratiemail versterkt het proces, daagt je uit, stimuleert je om door te gaan en nodigt je uit om mild te zijn voor jezelf.

  1. Je basis, de veiligheid terugvinden
  2. Je identiteit terugvinden
  3. Een gevoel van macht en synchroniciteit terugvinden
  4. Een gevoel van integriteit en eerlijkheid terugvinden
  5. Je kans grijpen terugvinden
  6. Een gevoel van overvloed terugvinden
  7. Een gevoel van verbondenheid terugvinden
  8. Je kracht terugvinden
  9. Jouw compassie terugvinden
  10. Een gevoel van zelfbescherming terugvinden
  11. Een gevoel van zelfstandigheid en autonomie terugvinden
  12. Je vertrouwen terugvinden

   

  ATELIER JONASKE

  Deurnehof 2

  5043 GT Tilburg

  Aanmelden of behoefte aan meer informatie? Stuur mij een mail

  Fijn om te weten .... Je kunt bij mijn atelier vrij parkeren voor de deur en Station Tilburg-de Reeshof is op loopafstand. En, Tilburg is dé hotspot van Nederland aan het worden ...

   

  Lees meer >> | 0 Reacties | 823 keer bekeken

 • The Artist's Way, een kennismaking of opfris-workshop

  15 september 2018

  Een workshop The Artist's Way

  Als je wil kennismaken met de werkwijze van de beproefde methode The Artist's Way van Julia Cameron, of als je zin hebt in een creatieve opfrisser.
  Op 6 oktober 2018 kun je deelnemen aan een speciale workshop in mijn atelier.
  Je kunt kennismaken met The Artist's way en ervaringen horen van mensen die dit traject nu ervaren. Je kunt ook meedoen omdat het thema je aanspreekt.

  Het thema van deze dag is het onderzoeken van jouw verboden genoegens. Onderzoek jouw origine-originaliteit en daar waar je je (voortdurend) conformeert op een ver-beeldende manier. Wees creatief buiten de kaders en vooral je eigen grenzen.

  Zaterdag 6 oktober 2018
  11.00 - 17.00 uur
  Atelier Jonaske op de Deurnehof 2 te Tilburg

  Kosten € 55,66 (de prijs van de zomerworkshops 2018!)
  Inbegrepen in de kosten zijn de benodigde materialen, koffie, thee en iets lekkers en een lichte lunch.

  Aanmelden kan door het sturen van een mail naar jonaske@jonaske.nl

  Lees meer >> | 0 Reacties | 319 keer bekeken

 • Collagewand #0 bij Makers Base Tilburg

  21 augustus 2018

  Bank 15 opent PoP-Up kweektuin: Makers Base Tilburg

  BANK15 opent op 28 juli 2018 ‘Makers Base’. Een fysieke plek waar de ‘makers van morgen’ uit de hele wereld samenkomen met innovatieve bedrijven en nieuwsgierig publiek. Om te exposeren, van elkaar te leren en te innoveren.

  Ik ben afgelopen zondag aan een wand-collage begonnen. Deze zal iedere week veranderd worden. Het proces wordt vastgelegd dmv polaroidfoto's die ook onderdeel gaan uitmaken van de collage. 

  De uitdaging aangegaan

  Denk groot! Denk in ruimte! adviseerde een bevriend kunstenaar mij vorige week en groot werd het binnen de kortste tijd. Synchroniciteit op de eerste plaats. Via Pakje kunst was ik uitgenodigd om mee te doen met Makers Base. Tijdens mijn bezoek heb ik verlekkerd door het pand gelopen. Ik kon ervoor kiezen om in het afbraakpand aan de Goirkestraat een 'af' schilderij op te hangen. Dat deed ik niet. Ik heb de uitdaging aangenomen om een grote collage te gaan maken. De start is gemaakt. Er is nu nog ruimte en er zal ruimte zijn. 

  Terwijl ik aan het werk was kreeg ik ook het verzoek om een interview te geven over mijn motivatie om mee te doen en mijn opvatting over het project Makers Base. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. En daar zat ik ...

  Het uiteindelijk resultaat eind september 2018. Helaas gaat het pand gesloten worden en zal het in afzienbare tijd gesloopt worden.

  Wat blijft en wat gaat weer verder ...

  Lees meer >> | 0 Reacties | Reageer | 465 keer bekeken

 • Meer blogs >>