• The Artist's Way, een kennismaking of opfris-workshop

    15 september 2018

    Een workshop The Artist's Way

    Als je wil kennismaken met de werkwijze van de beproefde methode The Artist's Way van Julia Cameron, of als je zin hebt in een creatieve opfrisser.
    Op 6 oktober 2018 kun je deelnemen aan een speciale workshop in mijn atelier.
    Je kunt kennismaken met The Artist's way en ervaringen horen van mensen die dit traject nu ervaren. Je kunt ook meedoen omdat het thema je aanspreekt.

    Het thema van deze dag is het onderzoeken van jouw verboden genoegens. Onderzoek jouw origine-originaliteit en daar waar je je (voortdurend) conformeert op een ver-beeldende manier. Wees creatief buiten de kaders en vooral je eigen grenzen.

    Zaterdag 6 oktober 2018
    11.00 - 17.00 uur
    Atelier Jonaske op de Deurnehof 2 te Tilburg

    Kosten € 55,66 (de prijs van de zomerworkshops 2018!)
    Inbegrepen in de kosten zijn de benodigde materialen, koffie, thee en iets lekkers en een lichte lunch.

    Lees meer >> | 569 keer bekeken

  • Collagewand #0 bij Makers Base Tilburg

    21 augustus 2018

    Bank 15 opent PoP-Up kweektuin: Makers Base Tilburg

    BANK15 opent op 28 juli 2018 ‘Makers Base’. Een fysieke plek waar de ‘makers van morgen’ uit de hele wereld samenkomen met innovatieve bedrijven en nieuwsgierig publiek. Om te exposeren, van elkaar te leren en te innoveren.

    Lees meer >> | 725 keer bekeken

  • Een brillenhoesje op maat

    11 juli 2018

    Al langere tijd maak ik met enige regelmaat telefoonhoesjes op maat. Ik gebruik foto's van dierbare mensen of dierbare plekken voor de klant. Nu kreeg ik kortgeleden het verzoek om een brillenhoesje te maken. Geel, liefst knalgeel, grafisch en voor de rest mocht ik het zelf uitzoeken.

    Lees meer >> | 616 keer bekeken

  • Wat is wijsheid

    19 juni 2018

    Een bespiegelend blog. Iedere ervaring, ontmoeting, gebeurtenis of zomaar iets anders, kan aanleiding vormen voor een kunstwerk. Meestal verwerk ik gebeurtenissen in mijn artjournal en in mijn dagelijkse ochtendpagina's. Vandaag gebeurde meer. Een experiment met een oude boekpagina leidde uiteindelijk tot het bewerken van een paar foto's die ik in het Brabantse gemaakt heb. Een zoektocht naar kapelletjes en wat daar gebeurt. Uiteindelijk leidde dit alles tot deze fotocollage: wat is wijsheid

    Lees meer >> | 634 keer bekeken

  • Inspiratieworkshops omdat het zomer is

    12 juni 2018

    Inspiratieworkshop: Loskomen, hoe doe je dat?

    inspiratieworkshops werken door in je leven. Dat is mijn ervaring. En, de zomer is nog lang niet voorbij dus doe eens gek. Ik organiseer op vrijdag 27 juli 2018 en op zondag 26 augustus 2018 een Inspiratieworkshop met het thema: loskomen, hoe doe je dat? Wat we gaan doen is nog een verrassing.

    Lees meer >> | 867 keer bekeken

  • Een nog steeds dierbaar gedicht bij Ik laat je los in mij uit 2007

    8 juni 2018

    In de jaren rond het jaar 2007 werkte ik in Harderwijk samen met een groep kunstenaars. We inspireerden elkaar en reageerden ook op elkaars werk. De groep ontstond naar aanleiding van een uitwisselingsproject met de Tsjechische stad Znojmo alwaar wij in het museum een expositie mochten inrichten. Het heeft veel opgeleverd, oude herinneringen vliegen voorbij. Aan het museum, aan Znojmo, aan Maria in het museumcafe, aan de prachtige villa van Mies van der Rohe in Brno, aan nog zoveel meer. Waaronder het ontvangen van dit gedicht bij een schilderij van mij met de titel Ik laat je los in mij. Het gedicht is gemaakt door Michel Martinus, dichter en schrijver te Harderwijk. Het schilderij is inmiddels verkocht. De foto en het gedicht in de herinnering. Eén van de vele herinneringen van vele mooie dingen die op mijn pad zijn gekomen.

    Lees meer >> | 556 keer bekeken

  • Tilburg Toont juni 2018 ook in mijn atelier!

    24 mei 2018

    Pak je kans en boek een workshop Kennismaken met Artjournaling in het kader van Tilburg Toont!

    Zowel in mijn atelier als nog heel veel andere boeiende workshops en activiteiten. En dat alles in juni 2018. De workshops zijn te boeken via de website Tilburg Toont!

    Artjournals van Jonaske als voorbeeld

    Lees meer >> | 632 keer bekeken

  • PakJe Kunst Tilburg

    14 mei 2018

    PakJe Kunst uit de Kunstautomaat

    Met ingang van mei 2017 ben ik deelnemend kunstenaar aan PakJe Kunst, in Tilburg! De eerste serie van 20 kunstwerkjes, passend in het formaat van een sigarettendoosje bestaat uit een serie paginagedichten.

    Ken je dat gevoel van vroeger nog? En dan bedoel ik niet het trekken van een pakje sigaretten uit de automaat. Ik bedoel het gevoel als je met het dubbeltje naar de verrassingsautomaat liep. Wat zou er voor jou uitvallen? De opgewonden spanning die je nog een klein beetje opvoerde door net iets langer te wachten met het overhalen van de hendel. Dat gevoel! Dat had ik ook bij mijn eerste PakJe Kunst. Het was misschien nog wel sterker want nu had ik zoveel verschillende lades om een keuze uit te maken …. En dan de volgende stap. Want alle pakjes zijn aan de buitenkant hetzelfde, het is de inhoud die zorgt voor de verrassing. Ik bedwong mij om eerst een plek te zoeken waar ik een kop cappuccino kon bestellen om dan met alle aandacht mijn PakJe te openen.

    Lees meer >> | 513 keer bekeken

  • Training the artist’s Way aanbod 2018

    10 mei 2018

    Ga voor het actuele aanbod 2019-2020 van mijn training The Artist's Way naar de >  volgende pagina

    Maak tijd voor je dromen en zorg voor meer inspiratie in het leven van alledag.

    Hoe maak jij tijd voor jouw dromen? Hoe zorg jij voor meer inspiratie in het leven van alledag of op je werk? Heb jij altijd al dat boek willen schrijven of je eigen bedrijf willen starten? The Artist’s Way heeft wereldwijd al miljoenen mensen geïnspireerd tot het gaan uitvoeren van hun plannen, van hun dromen. In deze training leer je hoe je tijd maakt, hoe je voor meer inspiratie zorgt. Ervaar in korte tijd hoe je je creativiteit -weer- vorm kunt geven in je leven. Leer hoe je je dromen vertaalt naar concrete stappen.

    Lees meer >> | 2402 keer bekeken

  • Meer blogs >>