Hier kijk ik nu al naar uit! Julia Cameron ontmoeten en uit de eerste hand meer en meer kennis en kunde vergaren over The Artist's Way (TAW) en -natuurlijk- mijn eigen creativiteit. Het moge duidelijk zijn dat ik aanwezig ben bij deze tweedaagse training eind januari.

Hieronder is het volledige persbericht te lezen. Ik deel het graag maar heb geen idee of er nog kaarten te verkrijgen zijn. Daarvoor is het raadzaam om de verschillende social media zelf te bezoeken. 

===

PERSBERICHT

PRIMEUR VOOR NEDERLAND

BESTSELLER SCHRIJFSTER JULIA CAMERON THE ARTIST’S WAY KOMT NAAR NEDERLAND

 

Met de komst van de Amerikaanse (scenario) schrijfster Julia Cameron naar Nederland heeft Nijmegen een primeur.  Julia Cameron, schreef de bestseller The Artist’s Way, een praktische methode om de creativiteit in jezelf terug te vinden. In het weekend van 26 en 27 januari 2019 geeft Cameron een 2-daagse training in de Stevenskerk te Nijmegen. En jij kunt daar bij zijn. Deze intensieve training is geschikt voor iedereen die weer in contact wil komen met zijn of haar creativiteit en inspiratie. Nooit eerder is Cameron in Nederland geweest, terwijl ze hier vele duizenden volgers heeft en over de hele wereld zelfs vele miljoenen.

 

Herken je dat geblokkeerd zijn in je creativiteit? The Artist’s Way helpt je door praktische opdrachten om de creativiteit in jezelf terug te vinden en je los te maken. De twee basisinstrumenten hierbij zijn de ‘ochtendpagina’s’ (dagelijks schrijven) en de ‘kunstenaarsafspraken’ (het plannen van tijd voor jezelf en je creatieve uitingen). Het boek is echter veel meer dan alleen je creativiteit (her)vinden.  Het is een reis van bewustwording en ontspanningstrainingen voor lichaam en geest. Vergis je niet, de methode die Cameron hanteert zet je ook aan tot zelfonderzoek en vraagt commitment. Het is stap voor stap voelen, doen en ervaren. De opbouw heeft iets magisch, de hoofdstukken en onderwerpen sluiten naadloos op elkaar aan, zodat er een natuurlijke flow ontstaat. Je buigt je beperkende overtuigingen om. Je (her)ontdekt je diepste verlangens en drijfveren. Zachte maar krachtige veranderingen vinden plaats. Je schrijft je in voor die lang gedroomde training. Je gaat schrijven, je ruimt op en gooit weg, je voert eindelijk dat gesprek met je leidinggevende, je staat weer in verbinding met je bron.

 

Een ervaring om nooit te vergeten

De Nijmeegse Ellis Schoonhoven, oprichtster van De Nieuwe Creatieven, werkt sinds enkele jaren met deelnemers volgens de methode van Julia Cameron. Vorig jaar vloog Ellis Schoonhoven naar New York om zelf een intensieve training te volgen. “Een ervaring en een ontmoeting om nooit te vergeten, zo vertelt Ellis. “Ik heb alles op alles gezet om haar naar Nederland te krijgen en hoe tof… het gaat gebeuren. Ik kan iedereen verzekeren dat het een geweldige ervaring gaat worden om haar persoonlijk te ontmoeten en haar 2-daagse training te volgen.”

 

Vanuit heel Europa

De aanmeldingen voor het weekend komen vanuit heel Europa. Vanuit Finland, Engeland, Denenmarken, Ibiza en de Kanaal Eilanden. Het is dan ook heel bijzonder om Julia Cameron te ontmoeten en het is waarschijnlijk ook een van de laatste mogelijkheden. De Grande dame is inmiddels op leeftijd. Desondanks heeft ze nog steeds een tomeloze spirit en energie én zo laat ze weten, kijkt ze uit om naar Nederland te komen.

 

 

Afwisselend programma

Hoogtepunt is natuurlijk de training met Julia Cameron. Ze draagt voor en vertelt verhalen uit eigen ervaringen en ontmoetingen, je gaat interactieve oefeningen doen. Denk aan korte schrijfopdrachten tot het interviewen van elkaar.

 

In het voorprogramma op beide dagen trakteren we je op performances en verrassende gastsprekers. Tevens is er een overzichtstentoonstelling van het werk van De Nieuwe Creatieven.  Natuurlijk is er in het weekend voldoende gelegenheid voor een meet en greet.

Kortom mis dit weekend niet!

Zoals aangegeven werkt Ellis Schoonhoven sinds enkele jaren volgens de praktische methode van The Artist’s Way. Samen met professionele docenten en kunstenaars ontwikkelde ze een 12 maandelijkse training. “Door er een jaartraining van te maken merk ik dat er meer diepgang ontstaat en er veel meer ruimte is om te creëren en te verbinden. Het proces is de focus, niet het product,” benadrukt Ellis. Net zoals het boek is de training geschikt voor iedereen. Ongeacht je leeftijd of je levensloop en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwars om aan je creativiteit te werken.

 

Praktische informatie

Schrijf je nu in voor de 2-daagse training met Julia Cameron.

www.denieuwecreatieven.com/tickets

Datum: 26 & 27 januari 2019

Locatie: Stevenskerk Nijmegen

Tickets: € 350,00 p.p.

Volg ons op Facebook  https://www.facebook.com/DeNieuweCreatieven/

Instagram: De Nieuwe Creatieven

////

Einde persbericht.

 

Reageer op dit bericht